Så sant...
Textutdrag från Longing for lullabies - Titiyo
Bild från min vandring på Kebnekaise hösten 2006.
Kallt och kortklippt!
Min nya frisyr...efter påtryckningar...
Kort och tufft!! Har inte hunnit bo in mig men jag trivs så det blir nog bra! Ser dock efter jag knäppt bilden att färgen ser så tråkig ut så måste nog färga håret!!
Imorgon kommer det med största sannolikhet bli en liten fest.
Tänkvärt...
eller som man säger på engelska;
It's not the fart that kills, it's the smell.
Hahahaha
Just my luck!
Top 25 Pop 2009 Remix
Dricka och diken...
Lördag God mat, möta gamla vänner, vin med vänner...
Söndag Vatten, OS, Snöyra, Köra bil...hämta mamma
kl 23.31 på söndag
...fastna:(
Som tur var gick det sakta och bilen klarade sig utan en skråma!!
Jessicas första avåkning fixad...men inga applåder nödvändiga.
Gud är god!!!
Hahaha, då var all ångest som bortblåst!
Nu kan jag börja leva som en människa igen!
Ikväll blir det att heja fram Anja & Co i OS.
Kram till mina nära och kära!
Jobbvecka
Ida and I!!Kul helg!!
Det finns mycket att göra men känns som att saker rinner mellan mina fingrar. Hinner inte, orkar inte, vill inte...ää det är väl bara att bita ihop och leva!
Fototävling igen...mina bidrag...
Oknytt
Som man bäddar får man ligga
Hoppas på åtminstone pallplacering, men vill ju såklart stå högst upp!!
Helg o Helg
Kort mycket kort
Bacchus o Bacchus
Fredag och Lördag
Så jättekul!!!!
Trött o sliten:)
Fredagen spenderades med Maritsan och Yamahajossan med suring o vin. Lördagen blev det mer vin, denna gång hos Richard. Kvällen var vild och galen som vanligt. Men denna gång fick jag några fler blåmärken än sist om nu det är bra elller dåligt vet jag inte! Ida, Richard, Madde, Magnus mfl. ni ska ha en eloge ni förgyller min vardag!
Idag vaknade jag tidigt, inte så bakis vid halv tio och väckte Richard för det var bestämt att alhemsbacken skulle besökas. Blev en lång dag i backen med pizza, barn, bob och slitna hjältar!!
Förresten beställa pizza till backen var ju en bra ide som efter många samtal gick igenom men den blir ju kall fort..
Suring m vin!!
Undrar hur kvällenska sluta??
Men ett är säkert vi har kul nu iaf...undrar varför tangeterna är såsvåra att fokusera på!!:)
Ett år
Jag är ju hemma arbetslös just nu och det är ju inte så stimulerande, men jag har lagt ut några trådar till vik som jag vet om och sedan har jag ju alltid matte och geologi jag kan förkovra mig i under tiden.
Även jag ska nog kunna smarta till mig hoppas jag med lite vilja, annars är det mycket motorcykel på mitt huvud nu, jag vill bara brumma iväg i solnedgången ifrån allt och alla, lite metaforiskt men det är vad jag behöver nu...får kanske ta en mini"semester" någonstans!
Ikväll har jag varit på Medlefors med kundtjänst, mitt gamla jobb som firade 1 år. Vi dansade afrikansk dans och instruktören sa att det viktigaste var att det inte skulle vara snyggt så det kändes bra:) Sedan åt vi en underbar italiensk buffe på 7:de våningen!! Det ni, inga nya filmer på g, måste samla på mig mer material men jag hoppas det blir av. Nu har jag svamlat klart för idag känner jag! Imorgon ska mina datorer få sig en omgång så hoppas vi får igång dom...men det bör inte bli nåt problem jag får ju hjälp av ett proffs!
Världspremiär!
Min blogg fyller 1 år idag, för att fira detta gör vi inte så mycket...hoppas ni tyckte om filmen!
Jag lever...
Vi roade oss och skrattade, jag kände mig levande!! Gu så härligt va!
Kvällen spenderades hos mamma som bjöd på underbar mat men jag var så trött att jag kunde ha somnat i maten!
Just ja, Yamahajossan ärade oss med att dyka upp också:)
Soligt...
Hoppsan, jag glömde vad jag tänkt blogga om...typiskt men då var det väl inget viktigt!
Här kommer några bilder från dagen...underbart väder ute.
Vinterparadis!
Min hjärna går på lågvarv nu, har funderat och snurrat hela dagen så nu funkar den inte riktigt som den brukar. Det var en välbehvlig promenad hursomhelst och fick några fina bilder och då blir jag lycklig i hjärtat...
Skelleftehamn...
Om jag ägde en konsol av någon typ skulle jag nog spendera ganska mycket tid tillsammans med den så det är lika bra att jag inte har det...tror jag! Tur att jag har kompisar man kan få besöka/muta med bakverk så att jag får tillfredställa mina spelbehov:) Hahaha
Semlor...
Jag har haft semlor på huvudet i en massa månader nu så äntligen tog jag mig till sans och gjorde det. Då jag inte äger en degblandare så fick jag låna Richards kök och degblandare:) Vad är inte bättre än semlor i goda vänner lag!
Supergoda semlor
Bullar
- 50 gram jäst (för söta degar)
- 175 gram smör
- 5dl mjölk
- 2 dl socker
- 2 tsk stött kardemumma
- 1 tsk salt
- ca 1,5 l vetemjöl special
Fyllning
- 200 gram mandelmassa
- 8-9 dl vispgrädde
- (3 msk socker)
Gör så här
20 stora semlor
Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.
Smula i jästen i en bunke och tillsätt kardemumma.
Lös jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt, socker. Tillsätt mjölet under knådning, se upp så du inte får för mycket mjöl! Arbeta ihop till en smidig deg.
Knåda i ungefär 15 minuter med matberedare/ degblandare. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 30 minuter.
Ta upp degen på bakbord och dela i bitar om cirka 80 gram. Rulla till bullar och sätt av på plåt med bakplåtspapper eller smord plåt.
Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter. OBS! Det är väldigt svårt att säga precis hur länge bullarna ska jäsa - det beror på en mängd saker. Men många jäser bullarna för kort stund och får då torra och kompakta bullar. Låt storleken på bullarna avgöra - de ska minst ha dubblat sin volym.
Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler.
När bullarna svalnat helt: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur bullen något med en gaffel. Ta tillvara inkråmet och blanda det med mandelmassan och några matskedar grädde. Rör eller vispa massan slät.
Klicka ut mandelfyllningen i alla bullarna.
Vispa grädden, eventuellt tillsammans med sockret. Grädden ska vara så tjock att den går att spritsa men inte så tjock att den börjar gryna sig.
Fyll en spritspåse med en stor stjärntyll med grädde och spritsa en krans på varje semla.
Lägg på locket och pudra semlan rikligt med florsocker innan servering.
För att lyckas bra med dessa semlor tänk på att:
Använd vetemjöl med hög proteinhalt - vetemjöl special.
Knåda bullarna länge, och med maskin.Jäs ordentligt - dubbel storlek!
Recept från semlor.nu, Bild egen såklart
Kvällen avslutades med Guitar Hero och Hockeyspel:))