Vårtecken? De små dropparna blommar lite ö...

foto0232 (MMS)

Vårtecken? De små dropparna blommar lite överallt och har även sett några gula blommor,snart dags för att köra hoj:) varit på handbollsmatch ikväll, lugi-alingsås slutade oavgjort! Kul att se svettiga pojkar springa lite!


Nej är mitt korta svar!

sa jag till han som ringde mig från European Office, Skellefteå Kommun och erbjöd mig jobb, förmodligen ett bra och roligt jobb men jag satsar på att bli geolog och känner mig inte ha tid för utsvävningar just nu!


En promenad genom Gamla stan!


Jag och finaste Madde i regn och snålblåst! Det slutade regna efter en stund. Bor på Östermalm, bättresidan ;)
Kändisspotting so far; Elisabeth Tarras-Wahlberg, den där hovdamen samt Björn "Mirakel" Ranelid.
Middagen intagen på Olearys i gamla stan under matchen SAIK-DIF som slutade till 08:ornas fördel...surt! Snart kommer underbara Sara hit och ska festa med oss :)

Jag har fått ett samvete!

Kämpa för varenda unge!

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.

Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.

På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller "facebooka" om barns rättigheter. Fler ställen som jobbar för barns rättigheter är ex SOS Barnbyar och Plan Sverige.

Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.

Du kan göra större skillnad än du tror.

Bild tagen för Unicef av Donna DeCesare.


En annan bild av Sverige!


Riktiga Norrland, det kunde inte vara mindre sant, en bild av Sverige som s;rl'nningar inte f;rst[r. Nu har mitt tangentbord blitt konstigt, kan inte skriva vokalerna med prickar utan det blir tecken som; ' [ ist'llet, vad 'r problemet_

På besök i Göteborg!

Emma och Nils har blivit vuxna och fått jobb, numer bor de i Mölndal en bit utanför Göteborg, de verkar trivas som två plattfiskar på västkusten :)

Här huserar paret nuförtiden ;)


Varning för monster i vattnet!


Bilderna är alla från i söndags, vår friluftsdag, annars har vi ätit, strosat runt på köpcentrum, shoppat lite och kollat bilar.

3,8 miljarder år...


Citatet ovan passar verkligen in i geologins värld där människan varit en del av jorden under oerhört kort tid. I min hand idag har jag hållt en sten från världens äldsta(daterade) bergart, från Grönland, Isua Grönsten, den bildades för 3,8 miljarder år sedan, långt innan bevis för flercelliga organismer har hittats...det sätter saker i perspektiv!

Men nu är det dags att åka till Göteborg, jag ska roa mig i helgen hos Emma och Nils.

Väl skrivet...

ur DN den 8/2 2012 om föreningen Kylan och Mörkrets Glada Vänner och norrlänningar i allmänhet.
för att läsa hela artikeln;
www.dn.se/livsstil/reportage/djupdyk-i-den-norrlandska-melankolin

"Slår man upp betydelsen av ordet melankoli i Nationalencyklopedin får man svaret ”en sorts depression”. Att då tala om en norrländsk melankoli vore att sjukförklara varenda människa norr om Gävle. Ändå är begreppet återkommande när en norrländsk folksjäl ska beskrivas: i recensioner av böcker och skivor, i intervjuer med författare och konstnärer. Inom en radie av några mil från Ursviken, där vi nu befinner oss, bor och verkar tonsättande författare som Torgny Lindgren, Anita Salomonsson och PO Enquist, här bodde också Sara Lidman. Dessa, liksom många av konstnärerna och musikartisterna från trakten – och kanske ännu mer de som bor längre inlands och norr­över – har ofta en gemensam ansats i sitt språk, i sina melodier och bilder. Något underliggande. Något som gärna beskrivs – åtminstone av analytiska, exotiserande sörlänningar – som norrländsk melankoli."


Swetrotter!

Istället för blobetrotter! Nästa helg väntar Göt'la'borg sen sista helgen i februari Stockholm och sen en månad efter det väntar Skellefteå. Klart jag också skulle vilja åka på solsemester eller skidresa men just nu får jag nog sätta mina kära vänner först och det går ju alldeles utmärkt att ha kul i Sverige också.

Ännu en gammal bild, från 2009 med Emma
Nu måste jag snart ta mig i kragen och ta nåt nytt kort, kanske när det blir varmare ute.

...

Ibland så vet man vad man vill ha!

Men faktum kvarstår, jag skiter ju inte pengar! Vad ska jag med en bil till också, förutom att det är kul att köra?

Vad hittar vi bakom dagens lucka?


Ännu en dag i Norrbotten, det blev ju rätt mycket sånt 2006 i och med att jag bodde där, detta är hos Annika i Forshed och grannens söta hund som idag är en stor och ståtlig jakthund!

Annars har jag självständiga studier nu och fram till på tisdag. Ska skriva ett arbete som lämnas in då så jag är långt ifrån sysslolös!

RSS 2.0