Och naturen skapade människan..

...jag skulle också vilja tillägga att naturen formade människan, hursomhelst så är rubriken namnet på en dokumentärserie som går på Kunskapskanalen på måndagar kl 20.00 och handlar om olika naturkrafter som vi människor måste lära oss leva med och respektera om vi vill leva. Se den!

Ibland glömmer jag bort varför jag gör saker och nu har det varit en period av funderingar kring min utbildning men efter att ha sett denna dokumentär som i dag handlade om sötvatten- källan till liv och en kort film från franska Normandie minns jag varför jag vill bli naturvetare. Kan inte riktigt sätta ord på det men jag blir oerhört glad och får tillfälligt storhetsvansinne.

Imorgon väntar en exkursion i sydöstra Skåne med en fossilexpert som ska visa oss lite roliga fossil hoppas jag, låt vädrets makter vara med oss!!
För snart 5 år sedan stod jag på isen utanför Porsön, Luleå och tog denna bild, jag kan inte annat än att längta tillbaka:) Mitt panoramaprogram har kapat hörnen på bilden.

Blekansikte njuter av solen!hade en rolig ...

dsc00596 (MMS)

Blekansikte njuter av solen!hade en rolig spelkväll igår och nu har visst handbollen börjat,bäst att gå hemåt!


Lunchen idag spenderades ute i solen som v...

dsc00594 (MMS)

Lunchen idag spenderades ute i solen som värmer:)skåne har ju vissa fördelar!


Hypokondrisk?

Dagens positiva: Kort dag på skolan,  mys med pappa, fått tid för MR-röntgen av hjärnan den 8 februari.
Dagens negativa: Känner mig orolig för huvudet efter en blixthuvudvärksattack och måste sjävklart analysera detta ut och in tills jag tror jag ska dö, nästan på riktigt!

Derivatan till funktionen f(x)= x är 1...

om det intresserar er! Jag fick i morse veta att jag klarat mattetentan och det känns helt j*vla underbart! Nu kan jag bränna alla papper på ett stort bål tillsammans med mina kamrater som också dom klarade den!



Såhär glad blir man då det går bra på tentor och då man får umgås med vänner och familj!! Korten är tagna i april 2010 då Jossan och jag var ute och fotade varann.
Hade färgat håret ganska mörkt, borde jag göra det igen?!

Ikväll spelar Sverige mot Danmark i Malmö och jag håller tummarna för svenskarna!!

Handboll och hala stenar!

Är för tillfället helt oinspirerad till att skriva på bloggen men tänkte bjuda på lite bilder! Jag tror att det beror på att jag håller på att aklimatisera mig i Skåne igen samt att det är saker som hänt och saker som är på gång som gör mig lite disträ!
Igår var jag i Malmö med Linnea och Co och njöt av handboll!! Sverige vann mot Kroatien med 29-25 och sedan spöade Danmark, Argentina så både Danmark och Sverige är vidare till Semifinal:D


Svenskar som ville va danskar fanns det tydligen vilket jag inte förstår efter en match som denna och danskar ville ta tillbaka Skåne...
Idag har klassen varit på Kullaberg i nordvästra Skåne och kikat på magmatiska och metamorfa bergarter. Det var lite halt och frostigt på stenarna men med glatt humör går det mesta.



Självförtroendet på topp...

...just nu i alla fall, hoppas känslan håller i sig till imorgon kl 13 då tentan är klar och att allt går bra. Tidigare idag då jag satt och räknade kunde jag inte ens räkna ut 4/1 och nu ikväll gjorde jag en partielintegration utan att blinka. Matte kan ju till och med vara roligt då man fattar något, något som jag motvilligt erkänner! Om tentan inte går vägen så kommer jag ta den nästa gång och då har jag lärt mig ännu mer!

Jag borde verkligen gå och lägga mig tidigt ikväll men blev så väldigt glad så får se när jag kan lugna ner mig, men väckaren den står redan på 05:00, det är nackdelen att behöva pendla, men sen är ju frågan vem som egentligen lägger en tenta på en lördag klockan 08:00?!

Bjuder på en bild på två underbara kvinnor som jag hade turen att träffa! Denna boxningsmatch ägde rum när jag var hemma över jul och nyår och det var en helmysig kväll!



Less på bråktal...

Så trött och less nu, ska bli skönt när tentan är gjord oavsett hur det går! Huvudet har inte krånglat för mig på flera dagar nu men så idag så fick jag huvudvärk igen vilket var det sista jag behövde, har inte gjort det jag skulle idag och är så besviken på mig själv men just nu är känslan bara likgiltighet vilket jag hatar...jag hoppas att kunna klara tentan genom att bara lära mig de uppgifter som kommer igen, om det inte blir så får jag lära mig mer till nästa tenta!

Men nu till den roliga handbollen istället, killarna gjorde en bra match och slog Polen idag och vann därmed sin grupp! På lördag väntar Danmark och sedan söndag Kroatien. På söndag är jag på plats i Malmö Arena och ska skrika mig hes och hoppa så de vinner:) På måndag hoppas jag på fint väder för då är det dags för en exkursion till Kullaberg och kolla in vacker natur!

Handbollståget:)ikväll är det dags att spö...

dsc00592 (MMS)

Handbollståget:)ikväll är det dags att spöa sydkorea,annars har jag mest matte på hjärnan, tenta på lördag:-S Hoppas det går vägen!


Tänker tillbaka...

på min jul i Skellefteå, det har varit helt underbart precis som tänkt och tiden gick ofantligt fort. Nu är det dags att sätta fart på studierna igen. Här kommer lite bilder från Bonnstan med omnejd när jag och Yamahajossan var där och knäppte kort!





Idag har det snurrat mindre i huvudet vilket är skönt att veta att det går åt rätt håll! Igår var jag hemma från skolan då det inte var något obligatoriskt för att vila och det verkar ha gjort susen, men tusen tankar flyger istället genom huvudet och jag blev sällskapssjuk. Hade kunnat göra vad som helst för sällskap men samtidigt vet jag ju att i Hässleholm så kan jag inte få spontanbesök annat än pappa som då hade nog med sitt, så jag stod ut tackvare telefonsamtal med Emma och Linnea bland annat! Nu längtar jag till helgen då jag bjudit hit 6 stycken klasskompisar som kommer och käkar och myser med mig, det blir skoj och sen börjar vi en ny kurs på måndag även fast matten flåsar mig i nacken hela tiden. Den nötten ska jag knäcka såsmånigom, jag är inte orolig!


Doktorn avklarad!

Mötet gick bra och behövde inte säga mycket innan han tog mig på allvar. Han tänkte direkt att det var Epilepsi så nu blir det lite mer undersökningar på storsjukhuset. Ska få fullt med elektroder i huvudet, kommer nog med allra största sannolikhet att se ut som ett monster så passa er;) Sedan ska jag röntgas också. När jag får göra det vet jag inte, det är ju någon doktor på respektive avdelning som ska kolla på remissen och bedöma hur brådskande mitt fall är. Det kommer brev på posten så småningom antar jag. Det känns spännande och hur resultatet än blir så ska det bli en upplevelse att få göra detta, jag älskar ju att testa nya grejer och jag har väl tur för även om jag har epilepsi så är det ju inte så anfallen kommer varje dag.

Nu ska jag och min mossiga hjärna sova lite!!

Nä, jag är inte sjuk, jag kom bara hit för att se ynklig ut och prata 5 minuter...

Alltså min sjukhushistorik är i princip obefintlig jämfört med andra och jag avskyr att gå till vårdcentraler för att beklaga mig då det aldrig känns som dom gör något eller tar problem på allvar. Nu är det dags igen men imorgon ska jag träffa en läkare och då ska jag banne mig vara sjuk, eller ja i alla fall ha åkommor som de borde ta på allvar. Hjärnskakning och epilepsi ska man inte ta lätt på har jag nämligen hört! Trots sarkasmen jag skriver med ska jag vara mogen och saklig och förhoppningsvis räcker det till att få respons från läkaren. Håll tummarna nu!! Oroa er inte förresten, jag mår under omständigheterna bra, det som inte dödar härdar ju;)

Spy och svimma det är grejen...

Jag är värsta grymma tjejen. Natten och morgonen kunde ha börjat bättre. Jag kunde inte somna med magknip så jag gick upp vid 1 och råkade då spy upp allt jag ätit under eftermiddagen. Gick och la mig med fortsatt magknip som tillslut blev så pass bra att jag somnade, då drömde jag att jag skulle svimma när jag kom till arlanda. Drömmen infriades inte, istället tuppar jag av på morgonen på toan, vaknar på golvet med ett uppslaget knä och mamma knackar på dörren så jag ställer mig upp och öppnar och jag förklarar att jag ramlat, sen minns jag inte mer då låg jag på toagolvet igen med mamma bredvid mig som fick bevittna mitt fall, denna gång resulterar det i ett jack i hakan. Jag kände mig rejält mörbultad efter två fall, kom upp och drack lite blåbärssoppa sittandes, då dröjer det bara några minuter så spyr jag mitt framför mamma som springer som en yr höna och letar hink och skurmopp. Allt detta är så orealistiskt, det känns inte som det kan hända mig och att jag inte riktigt är i min kropp.

Det blir funderingar om jag ens kan resa hem idag men jag hade inget avbeställningsskydd så jsg tänkte det är lika bra att prova se om jag kan börja må bättre. Det gör jag tack och lov med lite sockervatten och cola så jag får mig med planet på falmark. Jag har mått piss hela dagen men har inte spytt och svimmat nåt mer tack och lov. Jag sov bort mesta tiden av resan men vågade inte äta och har värk sedan mina fall så ikväll kommer jag sova gott kan jag lova! Hoppas ni haft en bättre dag!!

Allt har ett början och ett slut..

Nu är slutet på min Skellefteåvistelse slut för denna gång. Just nu känns det väldigt tråkigt att åka men jag är övertygad om att det snart kommer kännas bättre. Spenderade en mysig kväll med Jossan och Marit igår med god mat, massa foto och skratt. Ikväll kommer jag träffa Linda och Madde och sedan vinkar mamma av mig imorgon på flygplatsen. Nu väntar det en massa formler, funktioner, derivata och integraler:)

Jossan säger;har du mentalt bredband?marit...

dsc00585 (MMS)

Jossan säger;har du mentalt bredband?marit och jag brister ut i skratt och förklarar att det kallas mobilt:)


Heja aik:)

dsc00584 (MMS)

Heja aik:)


Lagar är till för att brytas!

Ibland motbevisar naturen alla fysiska lagar som finns.

Det är som att naturen säger, se på mig jag gör som jag vill och ger mig ett stort finurligt leende!
Vi får se vad resten av veckan har att erbjuda!

Dygnsomställning...

är svårundvilkligt nu efter nyårshelgen. La mig och sov först vid kl 6 i morse och sov ett par timmar. Jag fick umgås med min underbara Madde i ett helt dygn och även träffa lite kamrater som jag inte sett på länge. Vann några omgångar poker tills jag insåg att killarna tog illa upp:) I veckan jobbar jag inte och har inga direkta planer förrän på onsdag, ska ta dagarna som de kommer tänkte jag och kolla lite i matteböckerna. Jag åker hem på fredagmorgon, hem och hem, jag vet inte vad jag ska kalla det egentligen, jag har fler än ett hem nu igen!! Jag är ganska så oinspirerad att skriva för tillfället så nu får det räcka.


Fyverkeri modell större!



Norran firade 100 år och bjöd på denna sprakande show från parkbron i centrala skellefteå. Jag och Madde hade bra utsikt från hennes fönster och njöt ordentligt av den och alla andra mindre fyverkerier över stan. Gott nytt år, 2011 är det nu!

RSS 2.0