Lundabo!

Klostergården närmare bestämt, ett 7-våningshus på femte våningen och med sjuttio trappsteg upp i luften. Det finns hiss i huset också men tänkte testa trapporna ett tag, det går ju minst lika fort och dessutom tränar man samtidigt!

Spenderat första kvällen i lägenheten nu, lagat mat i det lilla pentryt och duschat inne på den lilla toan. Det kommer ta ett tag att vänja sig med de trånga utrymmena och kanske det svåraste för mig, att vara utan tv. Det blir som ett litet expriment och just nu känns det spännande. För er som inte vet så har tv:n alltid fungerat som nåt slags sällskap i bakgrunden och såklart så tittar jag ju på kvällarna, så har det varit hela mitt liv, vem vet, kanske får jag abstinensbesvär?!

Detta är min nya utsikt!

Jag har tänt en massa värmeljus för att få till lite myskänsla och hoppas att lägenheten snart är inbodd med allt vad det innebär, som exempelvis att det inte luktar främmande och att det bara är min skit kvar. Jag har ju självklart fått städa lite här och där då det var bristfälligt gjort när jag flyttade in;) Jag har aldrig tyckt att jag är pedant, men de lägenheter jag hittills hyrt har inte fallit mig i smaken när det gäller städnivån...kvällen kommer att bestå av antingen Liza Marklunds bok Postcard Killers eller nåt avsnitt av Life Unexpected eller The Big C.

Jag måste ju bara älska mamma som skickar ...

foto0025 (MMS)

Jag måste ju bara älska mamma som skickar små överraskningar ibland!


PMS...........

Shit vad mitt humör svänger, värre än en bergodalbana, fast jag har aldrig vågat åka en sådan så jag vet egentligen inte vad jag pratar om. Snälla säg att jag inte är ensammen i detta;)

Pappa fick sig en oförkänt känga igår, har varit snäll idag men har inte pratat med så många nu på aftonkvisten, lika bra det!!

EN kul grej hände förresten, vårt lag till Yukigasse-SM har fått förstärkning iform av en journalist från England. Ska bli kul att se vad han tycker om sporten, om man ens kan kalla det sport, jag skulle kanske mer tycka det är en lek på blodigt allvar!

Jag var till frisören och köpte en ny hårl...

foto0019 (MMS)

Jag var till frisören och köpte en ny hårlösning som dom kallar det:) Nu känner jag mig lite vackrare och busigare igen!


Hej hopp...

Jag måste sluta skryta på bloggen...eller?!
Kan ju bara berätta att jag klarat alla tentor hittills vilket är sjukt skönt! Grattis och tack till mig!

Nu hägrar flytt till helgen vilket kommer att förgyllas med lite teambuilding/party och städning/packning. Veckan som kommer blir det förhoppningsvis lite träning och mys och sedan fullt ös medvetslös i Luleå mellan 4-7mars!! Jag längtar så jag dör, då får jag umgås med Madde, Cicci och ev. Linda.

Har nu kollat mitt schema mellan April-Juni och tror att nästa kurs kan bli något att bita i men ändå mycket att se fram emot, i slutet av april så blir det en veckas påsklov och sedan i slutet på maj kommer vi att åka på en exkursion i en dryg vecka för att sedan skriva tenta den sista maj och sluta kursen den första juni. Sen väntar sommar och vänner och såklart min motorcykel i Skellefteå!!!!!!!!!!!!!!!! Nu är det ju kanske en del tid kvar till dess men tiden går ju så oerhört fort alltsomoftast!!

En dag på isen...

...på Ottarpsjön, pappas sjö!! Solen lyste och värmde trots några minusgrader, var dock tvungen att inse att det inte är vår ännu. Trodde inte att sjön skulle ha så tjock is som 30 centimeter. Jag har väldig respekt för isar och tycker det är läskigt när det knakar och brakar, men efter idag så har jag till viss del vant mig för isen brakade och knakade mest hela tiden. Berodde förmodligen på att isen frusit när det var högvatten och det nu är lägre vattenstånd vilket gör att isen "hänger" i luften.

Som här hänger ett tjockt stycke på ca 8cm fast i omgivande träd!

Luftbubblor i isen!

Vissa har det jobbigare än andra!

Jag är lite konfys!


Gjorde en EEG-undersökning i torsdags och det var ju minst sagt en upplevelse, inte en värst trevlig men det gjorde ju inte heller så ont. Mössan med elektroder jag fick ta på mig var röd och sen spändes den fast under hakan som dom gör på barna! Spruta in lite gele i hålen och peta med pinne och sedan koppla dit sladdar. Ligga på en brits och slappna av och blunda, sedan öppna ögon och blunda, upprepa sifferkombinationer, hyperventilera i några minuter så man nästan svimmar och sedan utsättas för en lampa som blinkar i olika frekvenser rakt i ögonen. Får väl resultatet så smånigom, ska ju göra en MR-röntgen den 28 februari.

Har laddat hem en testversion av Adobe Illustrator då jag ska försöka mig på att göra någon snygg logga som vi Yukigassare kan trycka på våra tröjor som vi ska få av Instutitionen för Geo- och Ekosystemvetenskap som några av oss pluggar på.

Har ägnat några timmar åt detta men grejen är ju att jag inte vet om dessa saker går använda hos en tryckfirma, vill ju inte att bilderna ska ha någon bakgrund...därför testar jag lägga upp dom här och se vad som händer!

The Big C, en serie på som sänds på svt handlar om en kvinna som får veta att hon har obotlig cancer och snart kommer att dö. Hon bestämmer sig för att leva livet fullt ut, intressant ide, hon verkar ju lite koko, men det kanske är så det skulle kännas, jag har aldrig fått något sådant besked men sen finns det lika många sätt att hantera saker som människor på jorden. Den kanske förtjänar min fortsatta uppmärksamhet, har inte riktigt bestämt mig.

Har designat en ny "logga" till instutitionen också eftersom dom inte har någon, jag blev ganska nöjd med den men kanske måste kasta om ordningen på grejer, vad tycker ni?

Jo då så att...

Dagen har varit bra, tentan tror jag gick bra trots lite nervositet i början. Åt sedan lunch och pratade Yukigasse-SM med mina lagkamrater, det är ju lite som ska fixas till den helgen. Kom hem och fick prata med systeryster och hennes småtroll, Alice dansade och ville krama moster...snacka om att hjärtat smälter!!!

När jag upptäckte att jag hade tvätttid gjorde det inte så mycket. Imorgon är en ny dag med nya utmaningar, ska åka till Kristianstad för att göra en EEG-undersökning. Det ska bli kul och se vad som händer då! Hoppas att jag så smånigom kan få lite klarhet om min hjärna!

My drug of choice:D

foto0002 (MMS)

My drug of choice:D


Jag drunknar i papper...lär jag mig nåt?de...

foto0001_001 (MMS)

Jag drunknar i papper...lär jag mig nåt?det återstår att se!


15 minutes of fame...

Artiklar;
http://lundagard.se/2011/02/13/rune-representerar-lund/

http://www.skanskan.se/article/20110211/LUND/702119756/1012/lund/*/snostrid-kan-leda-till-vm

Tv-klipp;
http://www.sydsvenskan.se/webbtv/?bcpid=72082199001&bckey=AQ~~,AAAACp1Np2k~,pYezbMeJgZIZRZ7sCZaQNitck6VLB9zp&bctid=785878704001

http://svtplay.se/v/2324514/sydnytt/11_2_22_15


Bajsplugg!!!!!!!

Stora delar av fredagen slet jag mig i håret, lördagen spenderades delvis ute i solen med tentan i tankarna och kvällen med ett hav av föreläsningsanteckningar. Idag ignorderade jag det faktum att jag har tenta på onsdag långt in på eftermiddagen, eller ja, ingorera går inte då ångesten hela tiden är där...

Jag fattar inte varför det ska vara så svårt att plugga, är inte detta vad jag vill? Det borde ju vara lätt och kul att lära sig saker som man vill eller hur?


Skånska Yukigasse-mästare!!


Vi vann efter två hårda matcher som vi i själva verket ägde helt och hållet!
Priset blir gratis hotell och mat i Luleå under SM-helgen, vi är sjukt taggade även om vi måste hitta en ny lagkapten så ska vi dit och slåss om SM-titeln.

Drumlin,siltig Lera, Rullstensåsar och Sandurfält

Idag har vi rest både i tid och rum. Sett olika landskap och jordarter som skapats under och efter senaste istiden! Jag har kommit av mig lite med att ta med mig kameran på dessa exkursioner men roligt har vi i alla fall. Det mest spännande inslaget var besöket på Kalvs mosse(nästan som norrländsk myr). Snön har ju på de flesta håll helt smältit bort så det är mkt vatten i marken och på mossen låg det även kvar is under vattnet. På vägen dit så trampade jag ner mig rejält med ena benet, hela min stövel var begravd i gyttja och jag fick hjälp av en klasskompis att få upp fot och sko. Sedan kämpade vi oss vidare i vattnet som stundtals nådde till stövelkanten och det gällde att hålla tungan rätt i munnen. Otroligt nog stod jag och alla andra på benen men vissa mer blöta än torra. En vanlig dag som geolog helt enkelt;)

Kalkon & Kanon

Kalkon: Dagen började tidigt då jag hade tid hos röntgenavdelningen i Hässleholm vid 7.45 och jag gick såklart dit i stormen som turligt nog gav mig medvind, väl där fick jag vänta en kvart och sen kom en sköterska ut och berättade vänligt att maskinen inte startade så att jag kunde gå hem och vänta på en ny kallelse...först förvåning, sedan ilska och till slut när jag kom hem grät jag en skvätt och somnade en stund. Jag tyckte det skulle vara så skönt att ha det bortgjort men nu måste jag vänta ännu längre och göra om samma mentala procedur som jag trodde jag skulle slippa...varför ska man alltid tro det värsta?!

Kanon: Jag insåg att dagen skulle bli väldigt lång och tråkig om jag inte gjorde något så jag bestämde mig för att åka till Lund och vara med på lektionerna som återstod. Linnea, Robin och jag hade dessutom bestämt att vi skulle göra klart flaggan till vårat lag i Yukigasse-kvalet. Väl där kändes allt så mycket bättre och vi satt en stund på den soliga trappan som leder in till Geocentrum II innan lektionen började om och efter det så hem till Robin och sy och så roligt vi hade. Tur att det finns fina människor både här nere och däruppe i Norrland som tänker på mig!!!

Inlägget jag skrivit försvann..

orkar inte skriva det igen...
BAJS säger jag bara:D

Kittelfjäll februari 2006, Cicci och Laura på Skidoon'



Med hammare i högsta hugg! Nu är vi trötta...

dsc00603 (MMS)

Med hammare i högsta hugg! Nu är vi trötta och glada på väg hem med lite gamla fossil!


RSS 2.0