Panik ala Opera!!

Min morgon började verkligen panikartat. Jag gick med sömnen i ögonen till toan där jag satte mig men i nästa sekund hoppa jag upp då jag en meter från mig såg en stor svart spindel på vägen, med benen var den ungefär lika stor som en femkrona med tjocka ben. Jag skrek som en sopran vilket förmodligen skrämmde spindel för den ramla ner från väggen och satte av rätt mot mig så jag fick väldig fart och sprang ut och hoppa upp i sängen. Den anföll mig förmodligen inte men där och då hjälpte det mig inte.

I sängen satt jag, ringde till min far med paniken i rösten, han höll sig lugn och förklarade att jag måste gå tillbaka och döda den vilket jag också visste för hur skulle jag annars kunna gå på toa och duscha?! Vi la på och jag kände mig stärkt av detta men sekunden senare tappade jag modet och föll ut i gråt och kände mig jätteliten och ynklig. Ringde upp pappa igen och med han i örat gick jag igenom toan och tömde ut alla saker där spindeln kunde gömma sig utan att hitta den, vi antog att den stuckit. Jag kände mig än en gång stärkt av samtalet och vi la på. Så fort vi lagt på blev jag rädd igen och kände mig besvärande så jag valde att ringa mamma denna gång. Hon lugnande mig ytterligare så jag bestämde mig för att duscha och la på.

Jag hade stäng duschdörrarna och spolade vatten runt på golvet och i brunnen bara för att försäkra mig om att inte spindeln var kvar och då när jag sköljde bakom ducshflaskan kom den fram...men stärkt av mantrat att spindeln ska dö så spolade jag vatten på den, öppnande duschen och tog tag i en sop och mosade spindeln. Efter denna lilla episod var jag så uppe i varv och rädd för att det skulle vara fler spindlar i lägenheten så jag åkte till skolan så fort jag kunde.

Jag trodde inte att min fobi för spindlar var så stor men kanske har det med storleken på dom att göra och just att de är i min lägenhet som gör det jobbigt, jag har hållit i en stor afrikansk fågelspindel när jag var på skansen för 15 år sedan och det gick bra! Jag hoppas att genom att berätta detta för så många som möjligt så kommer det inte bli lika jobbigt nästa gång jag stöter ihop med en sådan spindel.

När jag sedan kom hem ikväll kändes det återigen jobbigt så min snälla pappa kom och inventerade lägenheten med mig en stund...nu har han åkt och jag och min nyfikenhet kom på den smarta iden att googla för att försöka hitta igen vilken art det var så jag kunde få se en bild...smart eller inte, jag vet inte! Det var helt klart jobbigt att kolla på bilderna och läsa historier om dom. Jag hoppas och ber att jag får en god och spindellös natt och att inga otrevliga överraskningar väntar mig när jag stiger upp. Arten jag tror det var som jag mötte var förmodligen en Stor hus-spindel.

Hos Linn i malmö,hon bjuder på vegancookie...

dsc00554 (MMS)

Hos Linn i malmö,hon bjuder på vegancookies och te! Sedan kanske kemiplugg och lax:)


Såhär ser skåningarna ut som bebisar;) jag...

dsc00547 (MMS)

Såhär ser skåningarna ut som bebisar;) jag städar, lyssnar på julmusik, bränner värmeljus och vädrar,mysigt som attans


I´m happy...

yes i´m happy, why??

Jag har ju köpt en liten grön dvärg pc vid namn happy för att komplementera min teknikarsenal!

Varför? För att jag ska kunna ta med mig till skolan och sysselsätta mig på resor tänkte jag, förmodligen bara ett skapat behov för att tillfredställa mitt ego som teknofreak. Jag får försvara mig med att jag inte köpt en ny telefon än:P

Kan varmt rekommendera elf.

elf. står för Eyes Lips Face och är där jag beställde mitt smink. Kolla in deras hemsida på;
http://www.eyeslipsface.se/

Helgen blir lugn för mig, snön ligger på marken och det är riktigt mysigt här nu och sådär lagom kallt! Pappa klagar mest på saltning av vägar och skåningarnas körstil :)

Än så länge har tågen klarat sig bra och varit i tid!

Myser framför dansbandskampen just nu och har sminkat mig fint med läppstift och ögonskugga, hoppas ni har en underbar helg!!

Istället för text...MUSIK!!


Bättre!

OK nu är headern rätt mått iallafall! Det är ju positivt! Tack Madde för supporten.

Nåt blev fel..

med headern...fel mått, jag som var så noga!! Får fixa det en annan dag!

Snö och slask!!

Spenderat dagen i Malmö med Linnea och Linn, så mysigt! Imorgon blir det Lund med plugg och rödvin:D

Jag får såna stunder av längtan nuförtiden, nästan så det gör ont i hjärtat ibland. Just nu längtar jag och önskar få uppleva igen sommarens mc-semester med Jossan och Emma, det e livskvalitet det!! Tur att jag har kort som jag kan kolla på!

Att köra motorcykel känns ganska så avlägset just nu men vips så får jag köra min vackra frivind igen!!

Början på slutet för Harry Potter!

Imorgon är det dags att med några klasskompisar kolla in nya HP-filmen som är del 1 av 2 som gestaltar den sista boken. Hoppas den är bra!! Ska bli skönt med lite avkoppling från skolan.

+7 grader, Regn, 14 november 2010


Så mysigt, krattat kilovis med löv med pappa i regnet. Staketet är pappas och hans hur står till höger om det!

Nu har jag gjort det...

...då undrar ni såklart vad jag har gjort?
Beställt smink från England! För 200 kr inkl frakt så får jag:
2st Duo-ögonskuggor
1st läppstift
1st flytande läppstift
1st lipgloss
1st bronzing powder
1st concealer
1st ögonfransböjare

Om allt går bra har jag gjort ett riktigt klipp. Här hemma får jag ju endast ögonskuggorna till samma pris! Anledningen till att jag vågar beställa är att en fd arbetskollega brukar beställa härifrån så det måste ju funka...

Förresten tror att jag blivit konstig, det enda jag vill köpa till mig själv nu är klänningar och skor...håller jag på att förvandlas till en shopoholic och modemonster?! Det är ju verkligen inte rätt läge att pengamässigt men så roligt att klä sig och göra sig fin!:)

Ni får veta hur beställningen gått när jag fått varorna så jag kan rekommendera sidan eller inte, innan jag gör gratisreklam för dom.

+8 grader, Sol, 13 november 2010



Fysiktentan godkänd!!

Jaaa det kändes bra, nu är det bara kemi och sen matte kvar innan jag får börja med den roliga geologin!
Förutom att ha haft en hur trevlig dag som helst då jag till och med lyckades lösa en matteuppgift nästan helt utan hjälp(framsteg) så känner jag just nu enorm saknad efter en viss person, ja flera egentligen men en skulle jag verkligen vilja snusa på just nu!

Sen skulle ju inte Alice syster som jag aldrig ens träffat också vara mysigt att krama!

Helgen blir lugn, åker till pappa imorrn och krattar löv och fotar lite tänkte jag!

Skavsår...

Har två gigantiska skavsår, en på vardera häl efter att ha haft mina nya fina skor i en dag...jag vill så gärna ha på mig mina nya skor men det är inte värt det pga smärtan. Måste vänta...tyvärr tror jag att allt skulle gå mycket lättare om jag bara fick ha dom på mig, typ matten! Godnatt!

Bilder från helgen...





Rödtjut på Kungsholmen!

Min helg spenderades hos Sara i hennes fina lya på Kungsholmen, vi åt ute på en väldigt fin restaurang i fredags, Spisa hos Helena hette den! Lördagen gick åt shopping, några partyblåsor fick både jag och Sara tag i, sedan köpte jag ett par jättefina skor, typ som en känga men ändå stilren! Vill inte kolla på kvittot men kan trösta mig att de kommer att hålla om jag sköter om dom. Senare på kvällen njöt vi av rödvin och gjorde oss löjligt snygga för att inta söder! Scandic Malmen en mycket trevlig lounge/bar fick agera som vår skådeplats, gott om fina killar där vill jag lova. Kändisar som Idol-Olle och Idol-Weise brukar tydligen hänga där...dock inte den kvällen då idolerna befann sig i Luleå:)

Kändisspotting under helgen bestod istället av hairdressern Bobby och Robyn(enligt Sara). Helgens kalkon går till en väldigt otrevlig kille som av någon anledning försökte fälla mig på väg ner till T-banan, helt oprovocerat,fybubblan vad arg jag blev, tur att Sara lugnade mig...ursäkta för att jag är så himla snygg så du känner att du måste förnedra mig, vad är ditt problem?!

Efter helgens äventyr är det dags att lugna ner sig och bli en skötsam skolflicka igen!
Det funkar inte att lägga ut bilder så ni får dom en annan dag istället!

Rom byggdes inte på en dag...

...vilket är lika med att Jessica inte lär sig matte en dag! Idag började vi nya kursen som ska motsvara Matte D. Jag som inte pluggat matte på 5-6 år fick ett bryskt uppvaknande, jag stressar upp mig med att försöka lära mig allt på en gång och sen går det ju alldeles för långsamt att skriva upp lösningar också...måste nog tänka om där! Har nu satt upp ett mål att räkna minst 30 minuter matte varje dag bortsett från på lektioner och räknetimmar, ett rimligt mål tycker jag men vet inte hur resultatet kommer att se ut. Jag bör lägga ner tid på att räkna då jag verkligen vill klara kursen. Tenta har vi den 11 januari :S

Jag kom på mig att tänka att idag har ju inte alls känts som en tråkig måndag då det slog mig att det är onsdag idag!! Vad hände? Imorgon är sista veckodagen för mig då jag är lektionsfri på fredag och åker upp till Sara :)

Ser fram emot helgen såååååå!!

Fick en efterlängtad present...


av far min! Tack så mycket för det fina telezoomobjektivet! Nu vill jag ju ut och fota djur och annat som befinner sig långt bort från mig. Men det blir då inte av den närmsta tiden, jag har fullt upp med annat, till helgen åker jag till stockholm för att hälsa på underbara Sara! Imorgon börjar mattekursen och jag hoppas verkligen att jag klarade fysiktentan. Nu är kemitentan inbokad till 7 december. Kommer inte bli en lugn stund förrän jul känns det som även fast jullovet kommer att innehålla endel plugg då jag kommer att ha mattetenta efter nyår och även en projektredovisning som vi börjar med i mitten av december! Bäst att jag håller i mig! Så fort jag hunnit testa objektivet lägger jag ut bilder jag lovar!

Skulle bara...

knåpa ihop en fysiklab-rapport efter en snabb middag då jag förövrigt tänkt baka grahamsbullar och handla mat...nu sitter jag här och är fortfarande inte färdig med rapporten och inga bulllar kan jag mumsa på och nästan ingen mat i kylskåpet och nu är jag trött...får göra som Yamahajossan skulle gjort att dra sig i kragen och he sig ut i alla fall, fast hon skulle iofs inte skippa baket eller handlandet. Jag tar bara en sväng för lite luft och sen får jag smaska te eller nåt! Jag längtar så till vintern nu alltså, skulle vilja shoppa, överst på listan står vinterskor men sen fick jag se snygga Madde i hennes nya jacka och då vill jag också ha en ju...åååååååååå varför blir jag aldrig nöjd :P

Hoppas ni haft en skrämmande bra helg!! Pumpan är från 2006 och kortet taget i Forshed, Norrbotten...lovely!

RSS 2.0