Vackra underbara barn...



Längtar efter er och massa andra människor just nu!!

Jag rullar fram:) känns otroligt somrigt h...

foto0180 (MMS)

Jag rullar fram:) känns otroligt somrigt här trots att det ska vara ganska så kallt i Sibirien!


Dagens arbetsplats...


Kulla- Gunnarstorp utanför Helsingborg med vågornas ljud i bakgrunden kollade vi på de sedimentärt avlagrade sandstenarna och njöt samtidigt av att solen värmde våra ansikten. En härlig dag helt klart, ska ändå bli skönt med "kontorsjobb" resten av veckan.

Slottet var vackert och flådigt, detta är inte det, men jag tyckte att detta hus med vallgraven och de vackert röda murgrönorna hade mer charm.

Som vanligt i Geologins tjänst...

riskerar vi våra liv för att undersöka de mest fascinerande platserna.

Ingen skadade sig idag vilket är anmärkningsvärt med tanke på tidigare olyckor och den leriga slänten vi befann oss i. Hittade mycket svamp och skänkte då en tanke till kära Marit som har fått fnatt på svampar så här kommer en till dig vännen;

Förutom gråsuggor och spindlar hittade vi även en hel del grodor små och söta!

Dagen gick bra och var snabbt över, lunch intog jag i min nyinhandlade mat-termos som funkade utmärkt, ett bra inköp med andra ord. Nu är min motorcykel på väg till Skåne så till helgen kommer jag nog att testa den, känns som att det kommer bli ett kärt återseende!

En mamma...


...kan inte föreställa mig ett liv utan min mor!

En gammal Commodore...



bilder från 2009 på ett privat upplag med skrotbilar, hemlig ort i Västerbotten.

Something's stuck in my brain...

...and I can't get it out!! Till det att min tillfälliga lobotomering har gått över har jag kommit på att folk (släkt) kan ge mig följande saker eller bidrag till dessa;

1) Regnjacka, kan vara bra att ha då det ofta regnar och speciellt när vi är ute och jobbar i fält! Tänkte investera i en riktigt bra jacka, byxor köpte jag förra året som håller tätt bra, min gamla jacka är det sämre med. En blöt Jessica är en ledsen Jessica.

2) Ryggsäck, min fina orangea Corker från Haglöfs har ena dragkedjan gett upp och det vore inte så roligt att upptäcka att min matsäck eller mina dyrbara geologiböcker försvunnit ur den. Vill ha en som är snygg såklart men det vore också bra om jag rymde mitt stativ och kamera så jag kan köra motorcykel ut på mina fotoäventyr. Stativ går iofs att spänna fast bak på hojen också...

Hursomhelst detta är två saker som jag behöver och kommit på! Sedan finns det tusen saker till som jag också skulle vilja ha men får försöka ta en sak i taget tror jag!

Någon strand jag besökte för exakt ett år sedan, Skåne, Österlen, det var varmare då! Hoppas värmen inte lämnat oss ännu!

Stativet är 150 mil bort..

...när jag behöver det, som tur är kommer det om en dryg vecka! Ikväll blev det en cykeltur i gatubelysta Lund och med skakiga armar och alternativa stativ blev det bara några få fina bilder...

Detta är fd. Zoologiska Museets ingång som ligger granne med min instutition där jag spenderar mycket av min tid!

Vaknade med dunder och brak!

Det kom ett rejält åskoväder och väckte mig i förmiddags. Lite mysigt faktiskt och det känns som att man kan sova bort stora delar av dagen utan dåligt samvete...

Har inte rört min kamera på väldigt länge nu men det är dags att ändra på det då Marit dragit igång en ny fototävling med hård konkurrens så  det är bara till att vässa armbågarna!

Detta är en bild på gårdagens middag, Hemgjord Sataysås med kyckling och sallad, det var gott och kul att testa göra såsen, det är gott med jordnötter men lätt att bli less också¨, jag har frusit in den överblivna såsen :P
Helgen har spenderats i Lund med festande fre-lör, först Spårt-kickoff och sedan födelsedagsfest hos Emelie där både Anette och Emelie firades. Kul. Idag har jag inte gjort så många knop, ska iväg och spinna en sväng med Linnea så jag inte behöver ha så dåligt samvete ikväll :)

Det var ett tag sen nu...har ingen aning h...

foto0172 (MMS)

Det var ett tag sen nu...har ingen aning hur gamla jag och min syster är här men säkert är det 20 år sedan! Kramar till alla jag tycker om och hoppas ni har det bra där ni är! Jag har det bra.


Från -arp till -hult

Många ställen i Skåne slutar på -arp medan i Småland slutar många ställen på -hult. Hursomhelst har helgen varit bra och händelserik och jag har vart till Småland på IKEA i Älmhult en sväng. Fredagen i Lund spenderades på Gerdahallen med ett pass Styrkeyoga och sedan på Lunds stadshall där Semestersabotörerna uppträdde under helgens humorfestval sedan blev det bio, Daniel Craig i Cowboy and Aliens, helt ok film om man gillar action och lite prat, jag tycker att Daniels Craig har läskiga ögon.

Lördag bar det iväg till Hässleholm och sen till Älmhult där jag handlade lite ramar och annat för att göra mitt rum lite trevligare, kanske måste lägga ut nån bild på det snart så ni får se hur jag har det nu!

Idag bar det iväg till Lund igen med mina fynd och en byrå! Nu har jag lite mindre grejer på golvet...sedan mat med Linnea och fika på Espresso House med Linnea och Matilda och pratade ikapp oss om sommaren.

Fältdag på Mälarhusen...






Härligt väder och goa människor! Sedimentologin är inte den roligaste del jag studerat men kanske växer den på mig ju längre kursen går.

Från Mälarhusens strand om man blickar mot sydväst ser man den ås där Ale stenar är och där jag var för en knappt år sedan!

RSS 2.0