Gott Nytt År

har haft en underbar dag som spenderades med Yamahajossan fotandes i stan. Superkul och mysigt!

Fler bilder från denna tur kommer med säkerhet läggas upp också men det blir en annan dag! Ha nu en underbar kväll alla vänner vad ni än gör. Jag ska ta det lungt med Madde och barna, då både Madde och jag är sjuka så passar det som bra.

Mellandagsjobb!!

Ja mellandagarna har jag jobbat mig igenom, nu lagom till helgen har jag dragit på mig en förkylning...inte det roligaste man kan göra, får hoppas jag känner mig bättre imorgon!!

Plånbok återfunnen!!

Slutet gott allting gott!!
En man vid namn Lars hade hittat den i morse och ringde ganska så direkt, den hade legat på söder vid mackarna ute på e4:an hela natten. Lars är en riktigt ängel som jag tackar!!

Plånboken har alltså åkt med mig upp på vitberget, till bonnstan via campus och stadshuset och till mackarna på söder innan den åkte av...inte illa!

Julafton!

Ingen julafton är den andra lik...årets afton började som vanligt med gröt till frukost och sedan fortsatte det med lite matfix och kalle anka och julbord och klappar.

Körde sedan hem morfars till Kåge och på hemvägen tankade jag bilen, åkte sedan runt och fotade lite i stan och sen hem, kom då på att jag lagt min plånbok på biltaket. körde tillbaka samma väg utan att hitta den en timme senare, håller nu alla tummar och tår att en ängel ska hitta den och återställa den!! Här får ni ett litet potpurri av bilder;

Stadshuset i vinterskrud, mitt jobb!!

Ladan!

Bonnstan, denna bild  älskar jag verkligen!!

Månsken...



Vackra vinter!!

Ja visst är det vacker då knoppar brister...

men hemma över jul är ju underbart!

Jobbat första dagen idag och det var roligt och gick väldigt bra måste jag säga, rent av roligt!
Det var inte lika roligt att plumsa hem i djupsnö men denna bild gör att allt annat glöms.

Bloggar från Maddes säng...

Kunde inte sova igår av alla härliga känslor som rullade i mitt huvud, morgonmys med mamma och försökte ta in att jag är hemma vilket tydligen inte gått in i min hjärna, att inte ha mitt eget hus/lägenhet som jag burkar ha här känns konstigt också...
Dagen spenderades på staden med att träffa gott folk och gå en sväng till jobbet och förbereda mig mentalt, gick sådär, nu känns det väldigt tveksamt till att jobba under "lovet" då jag känner mig mentalt trött! Hoppas det känns bättre när jag väl är där, imorgonbitti kl 8 börjar det!

Madde och Linda förgyllde min kväll och ska sova hos Madde inatt. Känner fortfarande stor förvirring och lycka men samtidigt stor trötthet, nu sover vi Madde;)

Bloggar från mammas kök!!

Hemma...helt sjukt!!
Körde bil från Hässleholm till Ängelholm i stundtals tjock dimma...såg sedan handbollsfinalen på nyhetskanalen som tyvärr förlorades men det gjorde inget! Sedan fick vi finbesök på flyget av Per Gessle.

På Arlanda trodde jag det skulle bli en stund med min laptop surfandes men gudarna ville annorlunda, helt plötsligt står Maria Bahta framför mig som jag itne träffat på ett år som självklart ska på samma plan som jag så det blev ju istället en väldigt trevlig vistelse med en latte i handen och tusen frågor:)

Väl i falmark så möts vi av hela klanen Bahta och Åsa och Göran och det blir ett riktigt trevligt kramkalas!! Kung Bore visade sin rätta sida, det blåste och snöade, plogkarmarna är jättar om man jämför i skåne och alla träd är inbäddade i snö, jag blir så lycklig, det är så rent och vackert!!!! Nu sitter jag i köket och tar igen mig och sorterar alla intryck från dagen, känslan är total förvirring men ändå LYCKA.

Nu är det nog dags att sova, jag är trött också ska ni veta!!Kram

Long way round...

Jag är trött och vill bara att söndagen ska komma...fast när jag tänker efter så är det ju endel att fixa tills dess, städa och packa som är mina favoritsysslor!! Jag tröstar mig med att kolla in serien Long way round med snyggingen Ewan McGregor och hans kompis Charlie Boorman när de gör sitt livs äventyr; åka motorcykel från London till New York via Ryssland, gissa om det känns i gashanden och kniper till i hjärtat när man ser det!!

Vad säger Mandelmamman och Yamahajossan om ett liknande äventyr??? Jag är grymt sugen:)

Sardiner i burk...

är inte gott men jag fick känna hur det kändes i eftermiddags då jag skulle hem från Lund...tåget var försenat och det var kallt ute och när väl tåget kom så var det redan fullt så alla som stod på perrongen fick tränga in sig och jag var så arg för alla tjockskallar som knuffades...vuxna människor när dom är som värst...just när dom ska på tåget hem!

Väl hemma för att kolla in damernas avgörande kvalmatch mot ungern i handboll och jag hade inte bra viibbar dels från tågresan som fick mig på dåligt humör och sen motståndet så inlede Sverige segt men tog sig i mitten på andra och tog ledning och släppte den sen aldrig, vilken lycka:D Glädjetårar, nu kan jag trängas som en sardin i burk utan att bry mig..men det ska jag ändå inte göra!!

Skellefteå- Vi ses på söndag/måndag:)

Nöden har ingen lag,Linnea behövde ett kök...

dsc00566 (MMS)

Nöden har ingen lag,Linnea behövde ett köksbord och hittade ett utanför mattehuset:)


Soligt, blåsigt och halt!


Tog mig ut medan solen var uppe, gick till golfbanan där det blåste kallt men var otroligt vackert och ibland kunde man känna solen värma kinderna! Såg en fin rovfågel också men den hade hunnit försvinna innan jag fick upp kameran...typiskt! Sista veckan i Skåne väntar nu och imorgon är det Lucia, mysigt! Fina Emma fyller 25 år då också! Grattis till henne fast jag vet att hon aldrig läser bloggen:)

Varför kommer alltid inspirationen och tankarna då man inte har tid...

Jag blir alltid lika irriterad som glad när det händer, tröttheten försvinner helt och det känns som jag skulle vilja springa ett varv runt jorden, ge alla människor jag möter kramar och berätta för dom hur underbara dom är osv...

Jag har just nu ungefär 10 olika projekt som pågår i mitt lilla huvud och jag gör mitt bästa för att skriva ner dom och göra dom rättvisa men det är inte lätt och ibland försvinner idéer så lika fort dom kom.

Det är inget att gråta över för att jag vet att 9 av 10 projekt aldrig kommer att bli av men det är något av det roligaste jag vet att fundera ut saker men nästa aldrig berättar jag dom för någon.

Dessa stunder kommer också med många minnen och påminner mig om saker jag väldigt gärna vill göra. Just nu är det en sak jag väldigt gärna vill göra och det är att under de veckor jag är hemma så ska jag och Lillmarit och Yamahajossan åka ut på en fotodag!! Skulle det gå att ordna tror ni?! Lika bra att börja planera nu vet ni! Jag kommer att jobba endel under lovet eller som chefen sa, du får jobba så mycket du vill:P

Nu måste jag återgå till mina projekt!!Kram

Regnet faller ner...

på mig när jag går en eftermiddagspromenad. Sov länge idag, var i Malmö igår på glöggfest med quiz, det var riktigt trevligt. Där mötte jag en skelleftebo vilket var helt oväntat och en glad överaskning!! Känner mig idag lite tung i huvudet och jag som aldrig brukar ha huvudvärk.

På min promenad hamnade jag i hembygdsparken och gick sedan förbi kyrkan, vilket nog är det finaste som Hässleholm har att komma med. Fast i detta väder så blir det inte så mysigt som det borde.


Ankorna var söta men såg ut att frysa och de ville ha mat av mig men inte hade jag det...jag ville ju bara knäppa kort på dom:)

Broccoli- och kasslergratäng!

Igår hade vi tentafest med klassen på Wermlands nation där det åts mat och skrattades och sjöng en hel del, det blev sent så idag har jag varit hemma, tog sovmorgon.

Vaknade med inspiration till att laga mat och pyssla, så jag har städat, handlat, vikt tvätt och diskat och nu har jag lagat mat till min far och mig. Pappa fyllde ju år i söndags och det måste ju firas med lite mat och ett paket ska han också få! Hoppas han blir glad och nöjd. Förövrigt så har jag tidigare i veckan slått in julklappar, men problemet är att det är nästan jobbigt att ge bort så fina saker som jag egentligen skulle vilja ha själv...men det är ju värt det i längden!!


Ha en underbar kväll nu till er allihopa!!

Mustach-fest ikväll:) nunna är jag bara på...

dsc00565 (MMS)

Mustach-fest ikväll:) nunna är jag bara på dagarna;)


Bara måste visa er...


Ibland måste man jobba hårt för fina bilder ;) lånade denna från Yamahajossan...
Så här blev resultatet;

Jag tycker det var värt lite förödmjukelse :D Vad tycker ni?

Jonglerar...

Jag har mer eller mindre lärt mig jonglera nu, men såklart kan jag bli mycket bättre, som det heter så ger övning färdighet.

Ännu en lugn helg är till ända, har tenta nu på tisdag i kemi och det känns oroväckande bra. Behöver bara ha 40 % rätt på tentan också då jag har gjort alla deluppgifter på lektionerna, annars hade jag behövt ha 60%. Helt ok upplägg känns det som! Jag önskar de som gör mattekursen hade gjort likadant...men det är en helt annan historia. Idag har jag varit hos pappa som fyllt år och bjöd på smörgåstårta, det var trevligt. Idag har det snöat oavbrutet vilket jag tycker är mysigt, fick hjälpa till med att skotta hos pappa :)

Hade också ett långt samtal med min syster vilket inte hör till vanligheterna men är alltid lika kul att prata med henne och såklart en av hennes pratglada prinsessor Alice, synd bara att man inte förstår ett dyft av vad hon säger! Har också pratat med min fina vän Madde och det värmer så att veta att vi snart ses! Två veckor!!!!!

TVÅ VECKOR!!! till vänner, mamma och göran, snö, kyla, jobbet, släktningar...nu är längtan nästan outhärdlig, undrar hur tiden ska räcka till att träffa alla men vet en sak att jag kommer vara så himla glad så att jag kommer att studsa när vi ses!!

Stanna hemma...

Kaos i trafiken, stora förseningar i tågtrafiken, 40 avkörningar på en natt i Skåne...osv osv

Jag tycker inte vädret är nåt konstigt med annat än att folk får det att verka som om det aldrig brukar snöa?!
För media är det nog tacksamma tider, men det känns som att det är samma visa varje år! Vad är anledingen till att det blir en sån stor grej av denna snö? Kanske skapar vi större problem genom att sprida ut en massa salt som smälter snön och i hela Lund är det som en snömodd som känns ungefär som att gå i smör. Varför måste folk klaga så himla mycket på vädret, det som ingen kan göra nåt åt? Flytta nån annanstans om det inte passar. Jag tänker på mina gamla kollegor som jobbar med tekniska kontorets kundtjänst, jag kan bara tänka mig vad mycket skit ni fått ta pga snöröjning.

Förutom att det är fin vinter här nu så är det plugg som gäller, Kemitenta på tisdag. Sen är jag bara glad att det snart är jul!! Snart kommer jag till Skellefteå igen!

RSS 2.0