Måste börja tänka i nya banor...

Eller så kanske det heter, jag vill börja tänka i nya banor. Blir så besviken på mig själv att jag aldrig tar mig i kragen när det gäller vissa saker. Jag behöver någon som disciplinerar mig nu då skulle nog det mesta lösa sig. Hur kunde jag bli såhär velig och tjorvig?

Jag vill köpa en ny telefon som jag kan ha som kamera och mp3 spelare i ett. Har typ förälskat mig i en...hör och häpna...en Nokia. Jag hör Maddes jubelrop i bakgrunden :)

En Nokia N8, en orange eller grön. Vad ska jag ta mig till?

Fick en uppenbarelse...

shit ibland känner jag mig så töntig, vem är jag att moralpredika och säga vad andra ska göra...
Jag får ibland och nu mer sällan än ofta stunder då jag bara vill berätta saker, predika eller vad man nu ska kalla det:) Såg filmen Remember Me med Robert Pattinsson och kom att tänka på vad jag gjorde den 11 september 2001 då en berömd attack skedde. Detta i sin tur ledde till att jag skrivit ett A4 med en massa tankar som jag inte tänker dela med mig av dels för att jag inte korrekturläst och dels för att jag inte vågar med rädsla för att utlämna mig själv och jag har ingen lust att visa mig naken för alla er! Om nån är sugen på att läsa så kan ni ju be om att få läsa mina tankar så kan jag maila dom;)


En teaser för att sätta igång era tankar;

Ett fingertryck är unikt.

Ett träd likaså.


En kort teaser jag vet!
Jag har en gång i tiden skrivit en massa dikter och det är den delen av mig som ikväll fick liv en stund, men nu ska jag gå och lägga mig, imorgon ska jag vara student igen.

På vift igen...

Exkursion med tema Naturgeografi och Miljövetenskap. Vi besökte bla Klingavälsån där vi letade växtfossil, ett stenbrott i Hardeberga, Benestads backar, Kåsebergaåsen med Ale stenar och Sandhammaren.

Gott med lunch :)

Ale stenar, en gigantisk skeppssättning vid den sydskånska kusten!

Klassen njuter av utsikten på Kåsebergaåsen!! Det var brant! Havet äter upp denna del av Skåne, spännande!!

Jessica lyckades plurra i gegga med sina joggingskor och fick med sig några fina stenar hem. En flintasten bland annat, när det kom till fossiljakten hittade jag inte så mycket men vänta bara för i Hässleholmstrakten kan man hitta fossil i form av hajtänder och benbitar från dinosaurier!!

Saknar...

allt som jag lämnat hemma just nu...jättemycket, det är en gigantisk omställning det här du! Jajamen...tycker synd om mig en stund. Vet att alla vänner och nära stöttar mig, men önskar ni vore närmare!!

Söndag...

har varit en fin dag, ganska så varmt om än blåsigt! Efter att ha tagit igen sig från gårdagens festande så tog jag mig ut på en liten tur med pappas bil. Jag åkte ensammen, Linnea som tänkte joina mig blev tvungen att avstå men det kommer säkert mer chanser att åka på tur.

Jag körde till Yngsjö havsbad och fotade och njöt av den friska luften, körde häftigt nog inte fel en enda gång, kan ha med att göra att jag varit där en gång för 4 år sedan...
Här kommer lite bilder från dagen

Verkar som badsäsongen är slut :)





Efter stranden körde jag som hastigast in i Åhus på tillbaka-vägen. Åååå Åhus, det är mysigt där du!! Tog mig inte tid att gå in i de små gatorna och fota men jag lovar att det kommer bli av med kameran i högsta hugg. Längs med ån nedanför Absolutfabriken ligger en massa båtar i marinan och på andra sidan ån ligger riktigt fina och flådiga villor!!

Har nu äntligen lämnat in min första laborationsrapport i fysiken också! Imorrn börjar en ny pluggvecka, jag ser fram emot det men samtidigt inte:) Förresten så fick jag en studenttidning från TCO i veckan och de hade döpt om mig ganska så rejält; Ella Jessica Stenmark...hahaha

Märkliga väder...

Sol,regn,sol,regn om vart annat...ska ju självklart regna när jag ska hem från tåget:) För en stund såg det ut såhär

Åskan tittade också förbi som hastigast!! Glad för jag har pratat med Madde som har två njurar kvar.

Saknad...

Jag saknar saknandet. Det är väl normalt att sakna människor och platser man lämnat. Kanske beror det på att jag själv valt att lämna och att det också innebär att jag bara kommer hem på loven. När man är någonstans där man inte bor börjar man automatiskt sakna hem efter ett tag. Ordspråket Home is were I lay my hat, stämmer nog ganska bra.

Känner mig taskig som inte saknar alla men kan samtidigt konstatera att det kommer stunder då jag känner mig så otroligt ensammen att jag skulle vilja ha alla mina vänner och kära i närheten. Men i slutändan så har jag själv valt detta och får då skylla mig själv och det är ju upp till mig att träffa nya vänner....ja du kan vara så att jag inte kommit till det stadiet att jag kan sakna på riktigt men att jag kanske kommer dit om ett tag...vi får väl se. Jag tackade nej till fyra månaders jobb igår då gamla chefen ringde, det var detta som utlöste funderingen. Jag har sagt till mig själv att åtminstone ge detta ett halvår - år och som det är nu så känns det rätt.

Jag skickar nu all min överskottsenergi till Madde som lägger sig under kniven imorgon för att operera sig. Jag hoppas och ber att allt går så bra som det bara kan!!!!!!!!!!

Dåligt fotat den sista tiden...

till er och min förtvivlan, men har inte hunnit och orkat bära med mig kameran. Idag har vi haft föreläsning om plattektonik, bergarter och mineraler och sedan fick vi några praktiska övningar. Delikatessmaraton på St Hans backar med klassen och de övriga novischerna följde, där gissades det färg på paprika med förbundna ögon bla. Utsikten från högst upp på backen var fin, såg stora delar av Lund!! Sedan på tåget hem så lyste kvällssolen mysigt på slätterna och min fototarm skrek verkligen av missbelåtenhet...kanske får jag tid i helgen om det är fint väder vill säga!!

Bjuder på en gammal bild som är tagen i Skåne, Åhus, Januari 2006

Testar photoscape...

ett gratis bildredigerings program! Jag har itne lagt så mycket tid på foto på sistone men det är alltid kul när jag väl gör det. Nu är denna vecka slut och den har varit rolig. Nu har jag alla kursböcker för terminen så jag kan plugga hårt:) Håller på som bäst med min första fysiklaborations rapport som ska lämnas in den 22 september.

Ett kollage med underbara fransyskan Alice från i våras då jag sist träffade henne. Pappa åker dit nu på onsdag den fuskisen!! Hur ska jag klara mig i mörka skåne utan någon kändis i närheten?! Alla stora sniglar och spindlar blir så mycket läskigare då fastän jag nog borde vara räddare för människor. En reflektion sen jag flyttade är att det sker många tågolyckor nu...eller är det bara för att det är en del av min vardag nu? Hoppas på det senare i alla fall!

Veckans ordspråk från min almanacka
v.36 Vin och vänskap smaka gott då de gamla blivit.

En vanlig dag som geologstudent...

Idag har vi varit ute på exkursion till Tranerödsmossen som ligger på Söderåsen. En mosse skiljer sig faktiskt från en myr. Myr är en samlad benämning på mossen, mosseranden och laggkärret. Vi använde en ryssborr för att ta upp strängar av gammal förmultnad mossa(torv) och annan gegga. Vi kom 7,7 m ner i marken innan det tog stopp i berggrunden. Av vårt prov kunde vi se längst ner gyttja som berättar att det varit en sjö där, den bildades efter det att inlandsisen skapat ett hål. Efter det har sjön förvandlats till ett kärr, provet innehöll här mycket träbitar från al. Från att vara ett kärr har det övergått till att bli en mosse och av vitmossan som lever där kan man avläsa hur klimatet varit tidigare perioder genom att titta på konsistensen osv. Om ni har kommit hit så har ni gjort det bra, efter denna djupdykning övergick vi till biologins värld och undersökte om myrors släktskapsselektion genom att jämföra hur myror från tre olika stackar reagerade på varandra, vårt resultat blev inte som vi trott men vi fick se några riktiga slagsmål!

Bilden är lånad, lämnade kameran hemma pga att det var dåligt väder.

Det regnar...

Jag har som vanligt stigit upp i god tid till att det jag måste åka...mitt tåg går 7.24 och jag tänker gå härifrån 7. Ska ha regnställ och stövlar, folk kommer att titta konstigt på mig på tåget, de är inte vana att se friluftsfolk iallafall inte på tågen :) Men jag bryr mig inte så värst! Känner mig inte helt hundra med tanke på förkylningen, magen spökar och hals och huvud krånglar. Hoppas jag inte kommer att frysa idag så att det blir värre. Ska vara ute på en myr hela dagen, eller mosse som de kallar det här nere. Orkar nog inte ta med kameran om det är sånt här väder, tråkigt men vill inte blöta ner den i onödan. Ikväll blir det en lugn kväll då jag ska försöka bli friskare, på lördag är det fest på kvällen i Lund så då bär det av dit.

Köpt gummistövlar och äter middag med papp...

dsc00534 (MMS)

Köpt gummistövlar och äter middag med pappa:) han bjuder och de serveras orkidé!


I tid till tåget men stationen är avstängd...

dsc00533 (MMS)

I tid till tåget men stationen är avstängd pga godståg som står stilla...fullt med polis och brandmän. Jag som trodde det skulle vara smidigt att pendla har på mina två veckor upplevt det mesta när det gäller förseningar!


Rörigt?!

Kanske blev mitt förra inlägg rörigt...det är ju inte alla jag pratat med som vet vad jag läser osv. men jag hoppas att ni förstår ungefär vad som menas!!

Jag tänker mycket på er uppe i norrland och saknar er
Saknar en hel del faktiskt men har inte blivit less på skååneland än!

Saknar:D

Långa dagar till fots...

Jag har som oftast nu på veckorna lektion mellan 9.15-16 med några undantag. Detta gör att jag åker hemifrån vid 8 på morgonen och kommer hem vid 17.30. Men nu är det ju så att dagarna och kvällarna är fulla med andra aktiviteter så hela förra veckan har jag inte kommit hem före kl 19 nån gång...det är ju roligt att busa med klasskompisar och andra men jag känner att min rygg inte pallar detta. Skulle behöva en bärbar säng så jag kunde lägga mig när jag behöver:)

Vi är det första gänget som läser den alternativa ingången och tillochmed alla lärare och studievägledare vi träffat säger att de tror att vi kommer att ha det vi gör! Det känns inte så roligt och vi har kursbok i kemi och fysik på engelska. Kemiboken i den senate upplagan som jag köpt hade inte ens läraren sett och det fattas en massa sidor från tidigare upplagor. Jag har tagit saken i egna händer och lånat böcker från biblioteket på svenska som jag tror kan hjälpa mig bättre. Ja det var lite om studier och pendling. Jag kan även berätta att jag gått med i Wermlands nation vilket inte innebär så mycket mer men jag tror jag ska försöka engagera mig.


Vedema

Nu är första skolveckan avklarad, det har inte varit så jättemycket att göra på lektionerna förutom att vara där. Men har en känsla att detta kommer att ändras snart!

I lördags besöktes en nations nattklubb efter en dag med många uppdrag som slutade bra för vår grupp, SNG som vi kallas. N står för naturgeografer och G för geologer, vad s stod för minns jag inte:)

Ikväll har pappa, hans danske granne och jag promenerat i Vedema. Det var fint och en väldigt kuperad terräng förmodligen belägen i slutet på Hallandsåsen tror jag!!




Imorgon ska klassen lära sig mer om den geologiska tidsskalan. Hoppas att det är en bra föreläsare!!

Första gången jag virar toapapper runt en ...

dsc00531 (MMS)

Första gången jag virar toapapper runt en staty,vad gör man inte för att vinna:) en lagmedlem badade i fontän och råkade förstöra mobilen samtidigt.var ute på nation igår,kul! Idag blir en lugn dag.


Jag vet två av mina kompisar som skulle bl...

dsc00529 (MMS)

Jag vet två av mina kompisar som skulle bli helt tokiga om de fick gå in där:) tänk om skellefteå var lite närmare!


Detta gör studenter som har tråkigt...snyg...

dsc00528 (MMS)

Detta gör studenter som har tråkigt...snyggt:) nu ska jag ägna dagen åt kemi!


RSS 2.0