Husfarsknep mot förkylning!

Om min pappa hade blivit tillfrågad vilket han inte blivit tror jag att han hade föreslagit att jag skulle äta massa vitlök!
That's why:
Rå vitlök och falukorv på hårdbröd! En klassiker som jag växt upp med, inte bara i förkylningstider! C-vitamin ska också vara bra har jag hört så dricker jucie och knaprar vitaminer samt koppar med honungsvatten ska förhoppningsvis kunna få min hälsa på rätt spår igen! Nu ska jag gå tillbaka till att tycka synd om mig själv men kände bara ett stort behov att dela med mig av detta!

Simma lungt!

Haft en bra vecka och helg med flera fina vänner! Nu är det ny vecka och den inleddes med tvättstuga och besök på Eddahallen! Nu är jag redo för kommande utmaningar och ska försöka göra mitt bästa för att göra ett bra intryck! Om ett tag ska jag sova gott och drömma sött! Marit o Jossan vad sägss om surströmming när det nu var vi prata om det Marit!

Måndag!

Efter en kändistät helg i Skellefteå har jag nu återvänt till verkligheten. I fredags afterworkade jag med miss Silwer och innan kvällen var slut hade herrarna i Ravaillacz, Janet Leon, Martin Rolinski och Danny alla passerat oss på verandan! Idag har jag varit med gruvgeologen Holger i Maurlidens dagbrott, detta som en liten introduktion till det jag ska göra i två veckor framöver, nämligen hjälpa till med lite malmmodellering!
Jessica på sniskan, redo att gå ut i den bittra vinterkylan!
En av borriggarna i Maurlidens östra dagbrott, men det jag egentligen tog kort på var isen bakom den där det är tydligt vilket vatten som är rent och inte!
Detta är Maurlidens västra dagbrott i vinterskrud, väggarna är fyllda med is i olika färger, rampen upp ur dagbrottet går längs med denna isiga vägg vilket gör att aktiviteten här inte är så hög här just nu.
Detta var lite av min dag, nu blir det skrivbordstjänst de kommande dagarna!
 

Nördigt och roligt!

Har fått tillgång till ett GIS-program nu som heter MapInfo och kunde där modellera lite med anomalier av metaller. Men jag ska inte tråka ut er med detta, ville bara visa lite fina bilder där jag bara för skojs skull kollat in lite landformer och fina stukturer av landytan helt avskalad från vegetation och bebyggelse.
I mitten överst på bilden ser vi en tydlig rullstensås som på andra sidan sjön går över till ett åsnät.
Såhär ser samma miljö ut från ett vanligt flygfoto.
Här har vi något där människan satt tydliga spår nämligen...
ett flygfält! Nu har jag nördat mig färdigt för idag, gör ju det mest hela dagarna.
 

Skavsår och snöskor.

Veckan har gått fort! Inledde praktikveckan med lite densitetsmätningar på borrkärnor genom att skjuta ultraljud genom dom. Sedan har jag fått en introduktion till efterbehandlingsarbetet som Boliden gör och idag var vi ut till en gammal gruva utanför Kristineberg där de har problem med läckage, vi mätte vattengenomsläppligheten i borrhål runtomkring gruvan och vädret var fantastiskt och jag fick testa att gå i snöskor för första gången!! Var o spelade Innebandy i tisdags och ådrog mig världens skavsår som orsakades av mina inlägg i skorna, fick skavsår under hålfötterna, inte skönt men fick omvårdnad av mamma som hjälpte och nu är det ganska bra med dom faktiskt då jag har skor utan inlägg känns det inte ens att jag har dom! Nu ska jag bjuda på lite bilder från dagen.
 
 

Rubrik saknas

Tentaresultatet är här...fick mer än godkänt, så det känns skönt!
Spelat innebandy idag med massa från jobbet i Boliden, riktigt kul, en timme gick fort! Fick två rediga skavsår under mina hålfötter, kommer nog inte att ha mina inlägg i skorna när jag spelar nästa gång!
 
Av veckan som återstår blir det lite av allt möjligt kul som ni kanske får höra om sen.

RSS 2.0