Nytt huvud!

Tyckte det var dags att byta utseende här på bloggen. Lämpligt nog spenderades dagen i Dalby stenbrott och jag hade med mig kameran. På förmiddagen hade vi en föreläsning om veck och med matsäckar i ryggsäckarna åkte vi till Dalby för lunch utomhus. Härligthärligt!! Det har dock blåst mycket de senaste dagarna så de 16 graderna känns inte lika varmt!

Linnea gömmer sig bakom en vackert lila sten, en Flusspat!! Tror egentligen inte hon gömmer sig utan hon mer försöker efterlikna någon som hänger nerför ett stup och behöver hjälp...hahaha

Pollen...men så kul!!

Vaknar med kliande ögon och kom på att under pollensäsongen ska man skölja håret varje kväll så det inte samlas massa skit i kudden :P
Det vackra vädret fortsätter så det blir att vara ute så mycket som möjligt nu även om det nu kommer bli kallare en period.

Detta var stället där jag pluggade tre timmar efter lunchen. Jag riktigt kände hur jag boostades med energi och glädje av att vara ute i "naturen". Det gjorde inte så mycket att bron ni anar i bakgrunden är stambanan mellan Lund och Malmö.

Hur det har gått med tentorna i tisdags får jag veta nästa vecka, tills dess ska jag inte tänka så mycket på det utan ägna tiden med att tänka framåt. Nu närmar sig Valborgs men för min del blir det nog ganska lungt, några planer gick i stöpet och tappade som suget då!

Har haft en intensiv påsk i Skeå:)

Kul, roligt, mysigt!! Jag kan ju inte bara få nog av alla mina goa vänner!! Det kommer bli en härlig sommar, det vet jag!

En bild jag lånat från min Madde, bästa-Madde :) Själv rörde jag inte ens kameran när jag var hemma, kan ha att göra med att jag istället försökte fokusera på plugget. Imorrn smäller det för tenta igen, håll era tummar!

Mentalt närvarande?

Piloten som flög mig till Stockholm i dag ville att alla skulle vara mentalt närvarande under säkerhetsdemonstrationen. Några spontana skratt hördes...hur många brukar egentligen titta på demon, en vitsig pilot hursomhelst:) ?!

Det var ganska häftigt att flyga i dag och få se hela Sverige från luften, inte förrän vi kommit en bra bit nedanför Stockholm var de flesta träden gröna. För en vecka sen var nästan inga träd här gröna men jag höll inte på känna igen mig, så grönt var det och så en massa träd som är fulla av vita eller rosa blommor som jag tror är körsbärsträd och dessutom några riktigt stiliga som ser ut nästan som vita näckrosor fast på träd! Jag har inte fotat dessa men kanske måste ge mig ut en sväng nån dag. Tog en bild från mitt fönster så ni kan se grönskan ialla fall.


Sommar och sol...

Inte kanske riktigt men både igår och idag bjuder på värme och sol så att det känns som sommar. Satt igår ute och pluggade och kände idag att mina axlar tagit lite stryk :)


Tog dessa bilder med datorns kamera, inte alltför tydliga men det illustrerar ändå stunden bra.
Var på en trevlig fest igår med goa vänner som jag inte sett på länge, det började med grillning hos Smurf och sedan fest hos Madde där det twistrades och skrattades. Idag ska jag köra sista svängen med motorcykeln och grilla med familjen för imorgon lämnar jag parasitlandet för renare vatten!!

Så kul det är att gasa,mycket grus på väga...

foto0097_001 (MMS)

Så kul det är att gasa,mycket grus på vägarna dock så jag kör försiktigt:)men till sommaren ska det vara sopat!


Detta är min mamma som får en behandling i...

foto0081_001 (MMS)

Detta är min mamma som får en behandling i kosmetisk akupunktur! Hon ser redan bättre ut;) jag älskar min mamma:)


Inte dags att bli blödig nu...

Bara för att jag ska få åka hem till min bygd i en vecka, nä det ska bara njutas och inte tänkas så mycket, sen när jag kommer tillbaka till Lund så kommer tiden att gå fort och kommer ha det jättetrevligt fram till sommaren och sen kommer jag hem igen...time flies!!


Lilla Ellen som jag kommer få träffa i sommar :D

01.00 den 15 april

Har just sett klart en film som går på bio nu som heter The Way Back som var en fin film om beslutsamhet trots motgångar. Den får ett gott betyg men ingen film jag skulle se igen.

Jag är just nu grymt uttråkad och ögonen är tunga, hoppas bara detta är en tröskel som jag måste över att det blir bättre om en stund...tänkte ta en promenad senare då hoppas jag den kalla luften väcker mig och att mina ögon piggnar till och får vila lite i mörkret!

20.10 den 14 april

Har varit ut på en cykeltur i det härliga vårvädret, besökt Hjärups gamla del Jakriborg




Sen råkade jag se en liten kyrka/kyrkogård på vägen tillbaka till Lund i Stora Uppåkra så jag svängde in där också. Jag är svag för kyrkogårdar av någon anledning!



Ser hockeyn just nu och tyvärr ser det inte bra ut för SAIK...

I natt får jag inte sova...

för att jag ska genomföra ett SömnEEG i morgon bitti!! Får se vad kvällen bjuder på, tänkte i alla fall blogga några gånger så ni får veta vad som händer :)

Bjuder på en fin Fluorit från Geologimuseet i Köpenhamn så länge!

Påsken hägrar...men först mineralogi och en utlandsresa

Tiden går ofattbart fort med tanke på att det snart är tenta och ofattbart långsamt med tanke på att jag längtar till norr. Ska försöka ägna denna vecka åt hårt tentaplugg så jag kan plugga mindre när jag är hemma!

Solen skiner ute och har så gjort i ett par dagar, underbart skönt, i vilken sekund som helst slår nog de vackra körsbärsträden ut.

Imorgon åker vi ett gäng ur klassen till Köpenhamn och ska tillbringa dagen på dels Geologimuseet och dels Experimentarium där det visas en utställning med riktiga människokroppar som "plastats" så de ser riktiga ut. Ska bli riktigt spännande men lite läskigt på samma gång, min första reaktion när jag hörde om utställningen var inte positiv.

30 miljoner människor har sett utställningen som heter Body Worlds och det är människor som donerat sina kroppar till läkaren som skapat den.

Bra kväll..näää

Produktiv dag - Ja, plugg som avslutades med spinning

Trodde jag skulle få komma hem och känna mig nöjd och slappna av, men ack så fel!!
Beställde däck på en webbsida i måndags men hade glömt föra över pengar, ringer deras kundtjänst och undrar om de kommer att dra pengar nån mer gång eller om jag ska betala in som räkning. De förklarar att pengarna kommer dras, jag ser till att jag har pengar på kontot...idag får jag mail om att de inte kunnat dra pengar och att de  vill att jag betalar in...kollar min bank som då har reserverat pengarna så jag inte kan betala däcken......varför drogs inte pengarna vid andra försöket undrar då jag?????????? Det var ju precis detta jag ville UNDVIKA!

Har inte fått någon check för sponsortröjorna jag lagt ut pengar på...det fattas 4500 på mitt konto som hade kunnat varit bra nu, måste ringa samtal...

Fått brev från Region SKåne om att jag ska genomgå en sömnEEG, jag trodde denna skiten var avklarad, måste nu ringa läkaren och kolla upp vad som händer?!

+ miljoner andra saker som jag glömmer eller förtränger

BAJS så less jag blir!

Shoppping i Malmö :D

3 st tröjor
1 st Ziphood
1 st skjorta
1 st Vårjacka
1 st scarf

Mina shoppingassistenter tyckte jag var jobbig då de fick så många påsar att bära...för visst är det så att om man inte handlar själv så måste man bära påsarna :P
N fattas bara ett par skor och kanske ett par byxor eller två så är jag redo för vår och sommar :) Har dock gett mig själv köpförbud på kläder resten av denna månad. Kvällen avslutades med gott te och kärleksmums!

Lucas är snart lika känd som sin mor!!


Vad vore livet utan vänner?!

Jag har flyttat en del och jobbat/studerat och fått möjligheten att på varje ställe jag hamnat träffat nya vänner och kloka människor som jag vill ta tillfället till att tacka för allt. Utan er vore jag inte ens hälften av den människa jag är nu, jag är så glad för att jag träffat er, jag önskar jag kunde plocka de fina röda tulpaner jag såg i någons rabatt idag och ge er varsin men för fridens skulle låter jag bli :)

I Lund händer just nu inte så mycket, skola som vanligt, läser en kurs i mineralogi, vi ska lära oss massa mineral utantill och de olika kristallsystemen och vilken kemisk uppbyggnad de har. Spännande:P
I fredags jobbade jag i en av barerna på Hallands nation, det var otroligt roligt men fick ordentligt ont i rygg och fötter. I veckan ska jag försöka vara duktig och plugga, läsa i boken då vi inte har så mycket lektioner och sen unna mig en shoppingtur till Malmö för lite nytt till våren! Så är läget just nu, det händer en del framöver men det kan jag berätta om eftersom...tänker på er ska ni veta!

RSS 2.0