Nu tar jag mitt pick och pack...

...och flyttar 500 meter på ett ungefär. Hanna och jag ska uppgradera oss till en lite större, lite finare, lite mysigare lägenhet och lite närmare stationen.

Ikväll gick vi i skolan till kl 17 vilket hör till undantagen, man blir så mossig i skallen, men hursomhelst fick jag en liten uppenbarelse...shit det är snart jul, det var mörkt redan när vi skulle gå hem, det är bara att bunkra upp med värmeljus och glögg så vi kan ta oss igenom mörkrets tider.

Imorgon kommer dagen och kvällen bestå av packning och flyttning och svett så då bloggar jag inte!

Igår var det fest!


Idag är det söndag, ska iväg till Hässleholm en sväng och träffa pappa. Inatt skulle vi ha ställt om klockorna till vintertid men självklart så glömde jag detta så nu har jag en timme "över" innan tåget går och en timme mindre sömn i bagaget...men allt är som det ska, ha en bra dag!

Tentan är gjord, nu blir det fest,vad pass...

foto0192 (MMS)

Tentan är gjord, nu blir det fest,vad passar bättre än tacos med kära roomie-hanna och malin från helsingborg!gött mos kära vänner:)


Vad händer nu??

Tentaplugg, ett ord för att sammanfatta den senaste veckan och även början på denna. Nu börjar jag bli riktigt less och kommer vara så glad när det är över på onsdag eftermiddag.

Serverar en bild från Bohuslän än en gång, denna helt oredigerad!! Jag fick lite "Grummekänsla" över den här bilden. Men nu börjar jag nästan längta efter snö men samtidigt så vore det bra om det går att cykla ett tag till. Får blogga en annan dag då tankarna inte är lika flyktiga och frånvarande men jag fick i alla fall ge er en liten bild :)

The new me...

Kanske skulle testa att börja modeblogga?!
För att det är så JAG...eller så inte, men här kommer i alla fall ett försök!

Topp från Skank, ekologisk såklart ;)

Armband från Rosie&Rosie eller vad det nu hette!

Den nakna sanningen i mössa från Colour i den underbara färgen lila som fortfarande känns lika rätt för mig, det är nästan det nya gröna.
Beställde dessa saker från Junkyard tillsammans med en jacka för pengar som jag fått i present. Jackan har jag inte bestämt om jag måste byta storlek på bara.

Jag har upptäckt att jag är sjukligt besatt av att beskära alla foton som jag lägger ut på bloggen, det känns som att jag måste lägga en "finishing touch" på bilden och om jag inte gör det så blir den inte lika bra. Undrar om detta är en fotografs värsta mardröm, att aldrig bli nöjd med sina bilder eller kanske snarare ett redigerings-beroende?

The new me är dock fortfarande the old me med lite nya kläder bara;)

Det är aldrig en lämplig dag...

...när någon snor ens cykel, men just nu känns det som dubbelt så olämpligt som vanligt med tanke på att jag ska gå så korta sträckor som möjligt i och med att jag nyss fått en kortisonspruta i foten. Blev väldigt besviken när jag upptäckte det ikväll efter att jag spenderat dagen i Helsinborg med att plugga till tentan med mina underbara klasskompisar Malin, Johanna och Linnea. Nu har jag blitt av med två cyklar på inom ett halvår, en i Skellefteå och en i Lund är inte det maximal otur...


Bilden tog jag i fredags när Linnea och jag var ut på en liten nattlig fotosväng, i helgen har det dessutom varit riktigt rugigt på kvällarna med temperaturer runt nollan, nu är det verkligen dags att börja se sig om efter ett par vinterskor.

Ser inte framemot morgondagen då jag måste tjafsa med lokalbussarna för att ta mig till skolan istället för att cykla! Sjukt irriterande men ska försöka tänka positivt i stället...det finns alltid nån som har det värre!

Solen skiner på universitetsbiblioteket, d...

foto0189 (MMS)

Solen skiner på universitetsbiblioteket, det är tydligt att hösten är här.


Då vet man vad man kanske har att vänta...

när man blir gammal och tekniken är övermäktig.


Tack för idag, födelsedag!

26 år på denna jord, om någon frågade mig för 6 år sedan vad jag skulle göra idag skulle jag aldrig gissat detta men det är väl sånt livet är, oförutsägbart!



Fick ett spontant infall när jag kom hem i kväll, så nu har jag bokat hemresa till jul samt resa till Stockholm i november! Några kronor fattigare men förväntansfullt glad!

Tack alla fina vänner för era samtal, sms, ord och gester som verkligen gör mig glad!

Då är man injicedrad!

Jag var hos doktorn idag för lite rådfrågning om min hälsporre...
Det blev inte så mycket utfrågning dock, förstår inte varför alla funderingar är som bortblåsta när man träffar doktorer. Hur som helst så fick jag röntga min fot och det var inga konstigheter och ingen utväxt vilket är positivt. Besöket slutade i alla fall med att han stack mig i sidan av hälen in mot senfästet, inte så hemskt att bli stucken faktiskt trots att han la upp det snyggt och sa att det var ett av de känsligaste ställena att sticka på. Det kändes lite konstigt och som att foten svällde medan han sprutade in kortisonet. Har haft lite ont idag och foten känns lite tung. Har också upplevt att jag varit otroligt glad, om det beror på kortisonet eller mina knasiga vänner låter jag vara osagt. Hoppas innerligt nu att inflammationen försvinner och att jag kan börja gå normalt igen!

Har läst lite om kinesio tejp och funderar på att komplementera med lite sån tejpning. De nvanliga tejpningen som sjukgymnasten gjorde funkar ju som dåligt dessutom mår huden inge bra av den tejpen. Kinesio tejp ska tydligen "andas" och jag har sett video på Youtube hur man kan tejpa för hälsporre. Värt att testa?!

Inte lätt att vara liten...


Växtkraft!


Veckan i fält gick hur bra som helst, fast det är riktigt skönt att vara hemma nu, ledig igår så jag åkte till Hässleholm för att köra lite mc och hälsa på pappa som var hundvakt till en ung rottweiler vid namn Chili.

Trevlig start på helgen och idag var vi ut och körde en sväng med hojarna, det är så roligt att slippa köra själv!

Såg en otroligt tankeväckande dokumentär igår som heter Gaslands, om USA och deras utvinnande av naturgas och vilka konsekvenser det har för miljön och människorna i närheten. Ni kan själv se den på Svt Play vilket ni borde göra!

Gottapaus vid skåneporten:) regnet öste ne...

foto0185 (MMS)

Gottapaus vid skåneporten:) regnet öste ner innan men sluta här! Snart hemma, då blir det kolla lägenhet och hockey!


Kisspaus söder om Jönköping, på väg hem ti...

foto0183 (MMS)

Kisspaus söder om Jönköping, på väg hem till Lund.


Västergötland!


Lunchpaus i ett stenbrott i Hällekis, 15 min senare kom en störtskur och sen letade vi efter trilobiter och ortoceratiter med vinden vinande runt öronen. Bilden är tagen av Johanna Alexson för jag ligger där och gottar mig!

Förälskat mig i Bohuslän!




Bodde på ett schaskigt vandrarhem i Hunnebostrand efter en lång dag med många stop på vägen. Dagen har varit toppen, vi har spenderat den på dessa ställen bland annat, har dock kört inåt landet och befinner oss utanför Lidköping nu i Hällekis på världens finaste vandrarhem, Falkängen! Imorgon fortsätter vår upptäcksresa i Västergötland där vi bland annat ska besöka en gammal gruva som gjort kvarnstenar.

Här kan jag ju inte sitta hela kvällen...

Har saker att fixa inför vår 4-dagars fältkurs med start imorgon, Hunnebostrand och Hällekis är de orter vi ska sova på sedan ska vi nog till ett 10-tal sevärda geologiska platser i Halland och Västergötland.

RSS 2.0