Stoppad korv!

Körningen dag 2 blev drygt 45 mil. Regnskurar under hela färden, blev inte så njutbart att besöka Mora och Ljusdal som jag hade hoppats, jag skyndade mig snarare därifrån i hopp om att regnet skulle avta...när jag sedan kommit ut på E4:an vid Hudiksvall och det fortfarande inte slutat gav jag upp hoppet. Nån timme senare sitter jag nu i en liten stuga på Snibbens camping i en liten stuga som jag hyrt för natten och tro det eller ej, men nu tittar solen fram.

Blev inga bilder idag då jag inte hade nån vidare inspiration eller lust att bängla med kameror när det regnade...men här sitter jag nu på campingens trådlösa nät med min gröna lilldator så tänkte jag kan lägga upp lite bilder jag tog igårkväll i Laxtjärn.



Dalarna har liksom Västerbotten en stark gruvtradition, många gruvor har jag kört förbi och geologiska museum sedär ;)
Jo just ja, rubriken, har känt mig som en stoppad korv hela dagen med mitt regnställ, brukar inte ha 4 lager kläder på mig då jag kör men idag krävdes det då det endast var 5 grader varmt då jag lämnade Laxtjärn.
Imorgon hoppas jag Höga Kusten visar sig från sin bästa sida eller iaf inget regn, det är det enda jag ber om!

Dag 1 av 3 avklarad, 55 mil tog mig till d...

12050122 (MMS)

Dag 1 av 3 avklarad, 55 mil tog mig till detta hus i Laxtjärn, Dalarna. Ett B&B för 300 kr natten, känns otroligt överkomligt! Dagen bjöd på några regndroppar norr om Hjo men slutade ligga kvickt som det började. Imorrn blir det förmodligen regn hela vägen till Mora...


Vinkade av pappa strax norr om ljungby, nu...

12050109 (MMS)

Vinkade av pappa strax norr om ljungby, nu sitter jag i Hjo och ska äta lunch på Frestelsen!


Imorgon bär det av!

Idag skickades en pall med mina tillhörigheter norrut, nu är det bara jag kvar. Imorgon kl 8.00 tänkte jag bege mig från Algustorp med pappa i släptåg. Lite ändrade resplaner ännu en gång denna gång mest på grund av det kyliga vädret.

Algustorp - Laxtjärn ca 55 mil
Laxtjärn - Härnösand ca 45 mil
Härnösand - Skellefteå ca 35-40 mil beroende på vägval (Jossan ska vi mötas efter burträskvägen kanske så slipper vi E4:an?)

Har kollat upp möjliga sovplatser och packat regnställ och varma kläder!!

Bilden visar vägen jag tänkte köra från Hjo, via Askersund, Laxå till Laxtjärn i Dalarna där jag förhoppningsvis får sova.

Nu är motorcykeln utrustad för resan, nu ä...

12050106 (MMS)

Nu är motorcykeln utrustad för resan med cigarettändaruttag samt gps-hållare, nu är det bara jag som fattas. Ska skicka iväg lite lådor imorrn sen på onsdag bär det av norrut!


Först surströmming sedan hejdå-tårta! Sist...

12050099 (MMS)

Först surströmming sedan hejdå-tårta! Sista kvällen i Lund på väldigt länge!!


Borrat i Landskrona! Strålande väder, nu ä...

12050089 (MMS)

Borrat i Landskrona! Strålande väder, nu är det dags att skriva klart rapport! Linnéa vid spakarna och Johanna tittar på.


Biolyx!

Idag lyxar jag till det med en bio med Johanna min egen rockstjärna! Vi ska se Avengers, som jag har längtat efter detta! Demikon bjuder på bio så det tackar jag för(vann biocheck i en tävling där jag skulle gissa bergarter på 3 stuffer).

Hurricane Love, Debaser i Malmö i december, Johanna vid keyboard ;P

Mitt rum är en enda röra med flyttkartonger och kläder överallt, jag har fokuserat mest på plugget denna vecka och sen varit helt apatisk i hjärnan på kvällarna och inte kunnat somna...hoppas den trenden vänder ikväll. Har mycket att fundera över...vill packa smart, få iväg flyttgodset smidigt med lastbil, bra resplan, gott väder(går ju inte påverka men hoppas), trevlig avslutningsfest fredag, surströmmingsbjudning på söndag och såklart ska jag ha minituöst planerat allt i minsta detalj. Blir så less på mig själv ibland.

Ny reseplan för tillfället;
Algustorp - Filipstad 48 mil
Filipstad- Östersund 48 mil
Ö-sund - Skellefteå 47 mil
WROOOOOOM

Vad kostar en egen ö?


Röja lite sly, fräscha upp stugan...en egen liten oas helt enkelt!
http://www.svenskfast.se/Templates/ObjectView.aspx?objectid=3T238P5R3V1IL177
Ligger i Bäckfjärden...nånstans i korkarna vid Bjuröklubb. Drömma går ju iaf!

Sommar & Sol! Varmt & svettigt! Lunch med ...

12050072 (MMS)

Sommar & Sol! Varmt & svettigt! Lunch med geologerna!


Ändrade planer!

Ingen korallgrottan, det är säkert för mycket vatten i grottan såhär års! :(
Dagen har varit underbar, staplat lite ved och rensat ogräs och snyggat till rabatter med sten hos pappa. Varmt som stryk har det varit idag så vi tog en sväng med hojarna för att svalka oss och pappa hittade några riktigt fina vägar!

Imorrn är det verkligheten som tar över med plugg för hela slanten. Har packat lite saker ikväll och det är väldigt ångestladdande och uttröttande att flytta....det är ju den mentala biten som är den svåra biten...känns ändå bra att veta en belöning iform av mc-semester väntar mellan flyttarna in och ut.

Reseplaner...

30 – 31 maj Algustorp – Vansbro 50 mil

Sov

31 – 1 maj Dalarna – Gubbhögen 55 mil

Sov

1 juni besöka Korallgrottan ca 30 mil

Sov

1 – 2 juni Gubbhögen – Skellefteå 39 mil

Totalt 164 mil

.....

Allt till en kostnad på cirka 4000 kronor. Vilket äventyr, jag känner redan hur slut jag kommer vara i kroppen efter 50 mil :S men samtidigt så spänd för allt nytt att upptäcka. Just nu innan jag bokar boende tar jag reda på om det går att besöka grottan såhär års och vad det kan kosta, max 1000kr inte mer hoppas jag på...specialpris för lilla mig vore tacksamt. Hoppas allt klaffar och att solen och värmer är med mig på resan, är rädd att Jämtland är lite kyligt såhär års!


Skånska vidder!

Dagen har spenderats på hojen, 24 mil blev det tillslut! Igår monterade pappa och jag ett cigaretttändaruttag på hojen så jag ska kunna ladda mobilen som jag tänkt använda som gps på resan upp till Skellefteå. det bär iväg om knappt två veckor om min planering kommer gå i lås.


I förra helgen när jag guidade cyklister åkte vi genom en jättefin nygrön bokskog där en liten väg slingrade sig fram på Söderåsen, jag hittade igen den idag och kameran förevigade det sköna gröna.


Det var det! Dags att göra annat!

Trött som bara den...


Annons i en gammal Norra Västerbotten från 50- eller 60-tal. Tapetserat i mamma och Görans nygamla hus!

"Helgtrött? Tag då Samarin!

Då behöver ni Samarin för att komma i form igen! Det är just det rätta när man unnat sig lite för mycket av det goda. Ett glas sprudlande Samarin är liksom ett välgörande invärtes bad för kroppen - det ger både mage och njurar en mild renspolning. Ni blir befriad från Edra tillfälliga "små fel" - magsyra, gasbildning, trötthet och olust.

Röntgenundersökningar har bekräftat Samarindryckens verkan vid förstoppning. Man har funnit att Samarin väsentligt påskyndar födans passage genom tarmkanalen och särskilt underlättar proceduren i tjocktarmen. - Samarin har en frisk härlig smak, är utmärkt som måltidsdryck och kostar endast 6 öre glaset. Säljes överallt."

Borde kanske ta ett glas Samarin för att slippa min dåsighet?!

Götaplatsen i Göteborg en timme innan tävl...

12050057 (MMS)

Götaplatsen i Göteborg en timme innan tävlingen startar!


Göt-la-borg here I come!

Imorgon blir det att på förmiddagen samlas med ett gäng peppade funktionärer för att sedan köra bil upp till Göteborg där starten för Tandemloppet 2012 går. Sedan är vår uppgift att hålla ordning på alla cyklister så de cyklar rätt väg och håller snyggt och rent runt sig, hela långa natten och lördag pågår det. Inte många minuters sömn räknar vi med men det blir en rolig och för oss nykter tillställning. Inget regn ser det ut att bli men däremot lite blåsigt, men det är det väl alltid på Västkusten?!

I övrigt handlar livet mest om att bli klar med en rapport som förhoppningsvis ska bli klar till den 26 maj så jag får några dagar på mig att flytta innan månadsskiftet.

Längtar hem nu och hoppas att sommaren följer med mig norrut när jag åker. Samtidigt känns det otroligt vemodigt att lämna Skåne när jag tänker på det så därför förskjuter jag oftast de tankarna!

Igår spenderade Hanna och jag kvällen ute på vår innegård med att rensa plattorna och snygga till allt där ute med några andra grannar, dålig uppslutning men trevligt att träffa några man delat trappuppgång med, varsin pizza fick vi för besväret!
Visst blev det fint!
Just ja, tog ju mod till mig igår och gick och klippte mig så nu är det lite kortare och lite luftigare än innan, perfekt inför mc-säsongen :)
Nu är det dax att packa för tandemeventet, vinterjackan åker ner :S

Tiden bara springer förbi...

Jag hinner inte med, börjar bli stressad över att det är så mycket och många jag vill träffa innan jag blir västerbottning igen. Nu är det bara knappt 20 dagar till skolan är klar och sen ska jag tömma mitt rum, skicka alla kartonger med lastbil och sen hoppa på motorcykeln och köra de dryga 150 milen hem. Önskar dessutom att jag slapp åka själv, Annette har lovat att slussa mig ut ur Skåne om hon kan, men sen då!! Kommer kännas som jag är ute på en pilgrimsresa...

Ser jättemycket framemot att testa mina geologiskills i Boliden, kanske måste repetera lite mineralogi och petrologi så jag inte är helt borta när de snackar massa facktermer. Ska jobba precis hela sommaren från den 11 juni till 2 september, men får enligt Ian lov att ta nån vecka ledigt om jag vill, blir iaf en vecka i Frankrike men skulle också vilja fjällvandra.

En tur med Annette och hennes yamaha! Igår...

12050038 (MMS)

En tur med Annette och hennes yamaha! Igår var det fest hemma hos mig o hanna och idag har jag kört 20 mil med hojen, några med Annette, vi fikade på Bosjökloster för att sedan köra små vägar bland gula rapsfält och lummigt gröna skogar! På hemvägen höll jag på frysa ihjäl då det bara varit 10 grader idag, men hemma i Skeå har det snöat så jag får nog vara nöjd :)


Har nyss avnjutit en god middag med Malin ...

12050010 (MMS)

Har nyss avnjutit en god middag med Malin och ska strax åka till Malmö före en trevlig eftermiddag i solen med lite vårrus och picknick!


Ännu en helg till enda!

Trevlig helg där mestadels shopping stått på schemat! Har inte spenderat så mycket men gått otroliga sträckor och sett mycket fina saker! Valborgsmässoafton igår, Lunds stadspark bjöd på härlig musik, mycket folk( 20 000 pers) och strålande sol, det tackar vi för. Nu har Sara åkt hem till Sthlm, tråkigt, men snart ses vi säkert igen!
En hel del skräp blir det under en dag där de unga dricker och äter...grisigt är bara förnamnet men stämningen är det inget fel på! Imorgon är det vårruset i Malmö, håll tummarna för mig där! Ska jogga för första gången på...JÄTTElänge.

RSS 2.0