Tunnslip och QEM-scan

Är vad jag kollat på idag!
QEM-scan är en metod som används där man får fram vilka grundämnen som tunnslipet består av, häftigt värre!
Här en bild på en bild från ett hederligt tunnslip, använde korsade nicoller för att få det att framstå lite häftigare för er som inte är övertygade! Ska inte avslöja vad det är ni ser men visst är det vackert :)

Bildbomb

Jassi motivationen är inte på topp och då får bloggen vila!
Tänkte iaf visa er lite bilder från när fransmännen var på besök och kanske lite annat!
Grillad korv är fina grejer!
Alice gör snöängel och Ellen visar att efterrätten är slut!
Ellen tittar på mig uppgivet, sluta ta kort och ge mig en muffins då!
Över 30 000 mil har saaben gått, undrar hur många mil jag gått i mina dagar?
Ett snöigt Boliden och lite gamla borrhålsloggar som jag skriver in i datorn. Just denna logg var skriven för hand och från 70-talet vilket gör det lite svårt att tyda. Jag kommer garanterat vara bäst på Boliden att mata in data efter detta, men kommer att få göra annat också, det är ju tur det :)
Inget tentaresultat än...
 

Full rulle!

Fina dagar är det nu, fyllda med glädje och kärlek, Johannas familj är hemma, Oves familj är hemma och Marcus har också kommit upp. Idag var det begravning för mormor i Kåge kyrka, det var fint och mycket sorgligt men samtidigt kul att träffa lite släkt. Alice och Ellen var så söta på begravningen då de såg att jag grät, Alice ville sitta i mitt knä och trösta och Ellen la sin lilla hand på min arm och lutade sitt huvud mot mig, de små änglarna som är så snälla, började ju nästan gråta mer bara därför.
 
Ikväll lagade Oves middag och vi myste allihopa, 13 personer i huset i Bergsbyn, det blir så varmt att man inte behöver elda i kaminen. 
 
När magarna var mätta och belåtna gick vi ut och skickade iväg ett gäng med "kinalyktor, khom loi". Jag hade köpt dom för att tyckte det skulle vara en fin gest för lilla mormor.
Förberedelser inför tändandet. Kåldolmen mamma och Johanna håller i är Ellen som hade gått o lagt sig men inte lyckats somna så hon fick vara med också. Alice sov.
Snabbt steg dom upp i natthimmelen. Vackert!

Bakat cupcakes!

Receptet är Leilas klassika cupcakes fast utan citronskal. Ser ju klart väldigt inbjudande ut i den lilla hjärtformen! Imorgon åker jag till Luleå över dagen för lektion, känns lite jobbigt men nu är det ju bara tre gånger kvar sen slipper jag långpendla på ett tag. Min förhoppning om att alla mina franska änglar kommer till begravningen gick i uppfyllelse så efter tentan får jag mysa med dom en hel vecka!

Besök från Norr!

Dagen har varit fin, den spenderades i Bergsbyn där Annika och Kjell kom på besök! Hade stora planer för kvällen med plugg men när jag kom hem så fick jag ge upp de planerna för jag mår så dåligt just nu, klump i halsen(förkylning,astma??), snurrig i huvudet och jävla ägglossningskramper...bara att ta nua tag imorgon men jag ser formligen stubinen försvinna, snart är ju deadlinen inne och jag har mycket kvar! Får försöka ta en sak i taget men det är svårt för en som mig där alla tankar ska tänkas på en gång!!

Seg som sirap

Så känner jag mig i skallen nu och totalt omotiverad! 
Julhelgen passerades och allt det känns lite dimmigt av sorg och saknad, nyårshelgen däremot blev bra och mycket trevlig. Tur att jag har så många fina människor ikring mig. Framöver nu är det hemtenta och tenta och lite annat plugg fram till den 15 januari, då är jag befriad från plugg för därefter ska jag göra praktik på Boliden i 10 veckor. Ser fram emot helgen efter den 15 för då är det begravning för mormor, en dag att hylla henne med nära och kära, det blir nog fint! Håller tummarna att alla fransyskor och fransmannen kommer hem då!!
 
Hoppas ni alla haft bra helger och önskar er ett fint 2013.

RSS 2.0