Tiden går fort!

Har inte hunnit så mycket som jag tänkt, lägenheten är en röra, frankrikebilderna är inte upplagda här, inte så många andra heller för den delen, jobbet snart slut och studier börjar men har inte kollat om jag behöver någon kurslitteratur men jag tänker att allt ordnar sig nog! det känns som att det får vara lite halvdant hemmavid så länge jag gör annat viktigt istället som att köra motorcykel med jossan, umgås med madde och co och spela settlers med dom och testträna på 360 med madde. Här kommer några frankrikebilder!

Hemma sjuk!

Det har varit så pass allvarligt med min förkylning så att jag har varit hemma från jobbet nu i två dagar, det hör till ovanligheterna! Jobbigt att vara ledig är kanske en slutsats att dra men nä det tycker jag inte!

Bilden är tagen i Bishops Strotford utanför en gammal kyrka, huset mittemot är en pub.

Hoppsan slant med fingrarna då förra inläg...

12080049 (MMS)

Hoppsan slant med fingrarna då förra inlägget skulle bli lite längre! I eskilstuna nu hos morbror och familj i deras lilla retro-bohem stugasom är så mysig! Själv är läget sisådär, haft svullna halsmandlar/bihållor ett par dar nu och nu sista flygresan slog det lock i båda öronen vid landning som fortfarande inte släppt, känner mig inte så festlig! Mera bilder från frankrike kommer senare och måste lägga ut rätt bild på slottet i amboise :P men nu sova och hoppas att locken försvinner!


Sverige.nu!

12080050 (MMS)

Sverige.nu!


Amboise & Rochecorbon

I tisdags var vi på slottet i Amboise där Leonardo Da Vincis kvarlevor förvaras bland annat.

Amboise är en väldigt turistig stad och mysig med sina gamla stenhus och korsvirkeshus. Ja de är väl egentligen inget ovanligt för Frankrike överhuvudtaget.
Mellan Tours och Amboise ligger Rochecorbon där det i bergväggarna är insprängt bostäder, riktigt häftigt men fick aldrig ta någon ordentlig bild då vi inte stannade till på nåt bra ställe. Vi hade däremot tid att besöka vinkällare eller grottor är väl rätta ordet. Man köper ett litet vinglas och sen går man runt och provsmakar lokala vinodlares viner och köper om det faller en i smaken, riktigt mysigt.

I detta området görs mest vita viner så jag var illa tvunget dricka det, men det funkar bra, så pass bra att jag köpte en egen flaska att ta hem.
Päronträd och vinrankor finns det gott om i dessa trakter!
Förutom att besöka vinkällare i onsdags åkte några av oss in och tittade på katedralen i Tours som började byggas på 1100-talet och är en minst sagt imponerande byggnad.


Langeis

Idag fick vi allihopa sovmorgon! Efter lunch blev det en tur till slottet i Langeis, jag åkte med Jacques och hans motorcykel, det är väldigt roligt då det var alldeles för längesen jag körde motorcykel!
La familia!

Frankrikeeeeeeeeee

Nu är vi här, idag har Ellen döpts i ett litet kapell. Agnes och Jacques bor på en liten lantgård bredvid en herrgård och det är superfint!
Mera bilder och sånt kommer senare, jag har knäppt tusentals kort redan! Imorgon blir det besök till något slott!

Efter en nattfärd genom Sverige och en för...

12080040 (MMS)

Efter en nattfärd genom Sverige och en förmiddag på Ikea i Västerås väntar vi nu på flyget till Stanstead! Nån timmes sömn inatt känns helt ok just nu, blir nog värre ikväll, men kända bra att vara på väg och vara ledig!


Hejdå Skellefteå...

Nu bär det av söderut! Via Västerås och London till Tours i Frankrike som ligger i Loire-dalen!
Det ni, nu lämnar jag Linn i min lägenhet, hon tar tåget norrut till Abisko imorrnbitti!

Vi sade adjö över en Go-bulle på Mobacken, oj så stora och goda bullar dom har!
Kommer hem om en dryg vecka!

Renström och jag njuter av livet!


Bergsbyglass!

Mr IceCream-Man

Havet!

Nere i Renströmsgruvan!

Redo för sprängning!

Stenhackande utanför Kristineberg!

Bruden som har en egen by :)

Idag är det Linda & Thonys dag!

12080018 (MMS)

Idag är det Linda & Thonys dag!


Överraskad!



Fick mig en överraskning ikväll! Av den söta Josefine, en ask i grönt och brunt med gyllene innehåll :)
Blev ett besök på Räkmuséet som Marit kallar det! En spontan afton med bloggbrudarna (som är dåliga på uppdatera sina bloggar) och barn, mysigt!

I övrigt lite smått stressad och eventuellt lite resfeber som morsan också lider av fast jag blir inte riktigt lika nipprig som henne :)

RSS 2.0